Home Doneren Contact

VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij vrijwilligers in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. De loterij werft fondsen voor goede doelen die werken aan gezondheid en welzijn en geeft bekendheid aan hun werk.  Sinds 2017  heeft Spieren voor Spieren in totaal bijna 5 miljoen euro van de VriendenLoterij ontvangen. Tot slot krijgt Spieren voor Spieren dankzij de samenwerking met de VriendenLoterij de mogelijkheid om blijvend onze missie onder de aandacht te brengen bij het Nederlandse publiek in tv-programma’s zoals Koffietijd en de 5 Uur Show.

Bestedingen

Met het geld van de VriendenLoterij zijn onder andere twee onderzoeken gefinancierd. Bij het ‘Hou vol! Een betere aanpak van vermoeibaarheid bij SMA-patiënten’ onderzoek wordt onderzocht naar de oorzaken van de vermoeibaarheid bij SMA-patiënten. Veel mensen met de spierziekte SMA geven aan dat zij vermoeide spieren ervaren: als ze een handeling een aantal keer achter elkaar uitvoeren, wordt dit door vermoeide spieren steeds moeilijker. Mogelijk kan er dan meer gedaan worden aan deze klachten. Met dank aan de VriendenLoterij hebben we een eenmalige schenking ontvangen waarmee dit onderzoek in een keer gefinancierd kan worden.

Spieren voor Spieren Kindercentrum
Daarnaast heeft de VriendenLoterij het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht gefinancierd. In dit multidisciplinaire centrum kunnen kinderen met (het vermoeden van) een spierziekte terecht. Op één dag worden door artsen en verpleegkundigen alle onderzoeken verricht in een voor kinderen en ouders aparte, eigen ruimte om direct een diagnose te kunnen stellen. Een neuroloog, revalidatiearts, fysiotherapeut en een verpleegkundig specialist werken nauw samen in één team.

Inspanningslab
In het programma Dance, Dance, Dance dansen BN’ers voor een goed doel van de VriendenLoterij. Het dansduo Holly Brood en Soy Kroon wonnen de finale. Met hun dansprestaties ontving Spieren voor Spieren een donatie van de VriendenLoterij van maar liefst 100.000 euro. Dit bedrag kwam geheel ten goede aan het Spieren voor Spieren Inspanningslab!

Hartenwensen

Het VriendenFonds is een onderdeel van de VriendenLoterij. Dit fonds is er voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ze worden in het zonnetje gezet of zien een langgekoesterde wens in vervulling gaan. Ook een aantal kind-ambassadeurs van Spieren voor Spieren werden in het zonnetje gezet! Zo mocht bijvoorbeeld kind-ambassadeur Bente vloggen met haar YouTube-idool MeisjeDjamila. Kreeg kind-ambassadeur Juul een overgetelijke DJ-workshop en ging kind-ambassadeur Sofie op bezoek bij de zeehondenopvang A Seal.

Meespelen

Speel nu mee voor Spieren voor Spieren! Met een lot maakt u elke trekking kans op prachtige prijzen bij de VriendenLoterij! Opzeggen kan op elk gewenst moment. Een lot kost € 14,00 per trekking. En vanaf januari  2020 € 14,25 per trekking. Tenminste 40% van de lotprijs gaat dan direct naar Spieren voor Spieren. Speel bewust 18+.


Over de VriendenLoterij
De loterij werft fondsen voor goede doelen die werken aan gezondheid en welzijn en geeft bekendheid aan hun werk. Inmiddels spelen ruim 528.000 huishoudens mee voor 54 goede doelen en ruim 3.300 clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland. Sinds 1998 is ruim 907 miljoen euro aan goede doelen geschonken.

Holding Nationale Goede Doelen Loterijen
De VriendenLoterij is met de Nationale Postcode Loterij en de BankGiro Loterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Het format van de Postcode Loterij is ook actief in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen. Over de afgelopen vijf jaar zijn de Goede Doelen Loterijen samen met de loterijen in deze landen de derde grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs
Volg ons
Copyright © 2021 Spieren voor Spieren

IBAN DONATIES EN ACTIES: NL36INGB0000033322
IBAN FACTUREN: NL91INGB0008223303