Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Dominique Janssen
Sport
Voetbal

Dominique Janssen

Voetbalster Dominique Janssen is benoemd tot ambassadeur van Spieren en Spieren. Dominique gaat zich inzetten voor ruim 20.000 kinderen die in Nederland een spierziekte hebben. Verschillende bekende Nederlanders uit de sportwereld zijn betrokken bij de activiteiten van Spieren voor Spieren. Eerder gingen hoofd-ambassadeur Sven Kramer, beschermheren Frank en Ronald de Boer en ere-ambassadeurs Truus en Louis van Gaal een samenwerking aan met de stichting. Spieren voor Spieren heeft als doel om alle spierziekten bij kinderen te verslaan.

De verdedigster van VfL Wolfsburg en de OranjeLeeuwinnen, die afgelopen zomer zilver pakte op het wereldkampioenschap in Frankrijk, heeft veel respect voor kinderen met een spierziekte: “Zelf ben ik enorm afhankelijk van mijn spieren: het is mijn werk om het beste uit mijn spieren te halen. En als ik een blessure heb, dan staat er een heel team voor mij klaar. Voor kinderen met een spierziekte is dat niet vanzelfsprekend. Spieren voor Spieren maakt zich daar hard voor en ik wil daar heel graag bij helpen.”

Dominique vervolgt: “Ik heb begin dit jaar kennisgemaakt met één van de kinderen die door Spieren voor Spieren ondersteund wordt en die ontmoeting heeft indruk op me gemaakt. De huidige coronacrisis treft ook de kinderen met een spierziekte. Zij zijn extra kwetsbaar en moeten extra oppassen. Veel kinderen kunnen nu niet naar buiten en ook op afstand heb ik ervaren wat het voor kinderen kan betekenen, als je er voor ze bent. Ik besef des te meer hoe waardevol het werk is dat Spieren voor Spieren verzet en ben blij dat ik daar vanaf nu deel van uit mag maken.”

Spieren voor Spieren doet er alles aan om kinderen met een spierziekte zo snel mogelijk te behandelen. Het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht is een goed voorbeeld. Hier kunnen kinderen met een spierziekte terecht voor een snelle diagnose en de beste behandeling. Dominique zal zich in de rol van ambassadeur inzetten om de diverse acties van Spieren voor Spieren onder de aandacht te brengen bij het grote publiek en kinderen en stakeholders van Spieren voor Spieren te motiveren en enthousiasmeren om ook in beweging te komen.

Minke Booij is verheugd met Dominique als nieuwe ambassadeur: “Ik heb Dominique leren kennen als een echte vechter die goed om kan gaan met tegenslag. Kinderen met een spierziekte hebben elke dag te maken met tegenslag. De mentaliteit van Dominique past heel erg goed bij die van Spieren voor Spieren: met voldoende strijdlust kun je dingen realiseren.”

Over Spieren voor Spieren
Spieren voor Spieren is opgericht op 28 januari 1998 door voormalig voetbalcoach Jan Reker. Hij kreeg daarbij direct ondersteuning van het Nederlands Elftal. Onder het motto “gezonde spieren voor zieke spieren” zetten mensen zich verspreid over het hele land in, vaak door middel van een (sportieve) actie, voor kinderen met een spierziekte.


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs