Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Liemarvin Bonevacia
Sport
Atletiek

Liemarvin Bonevacia

Liemarvin Bonevacia helpt Spieren voor Spieren versnellen

Liemarvin Bonevacia is internationaal topatleet. En sinds kort is de 400 meter-loper ook trotse ambassadeur van Spieren voor Spieren. “Ik wil Spieren voor Spieren helpen versnellen. Elke dag vooruit!”

Versnellen, dat is Liemarvin Bonevacia op het lijf geschreven. De 33-jarige atleet won WK- en EK-medailles en historisch zilver met de 4×400 meter-ploeg op de Olympische Spelen in 2021. “Ik heb mijn spieren nodig om te rennen. Dat is mijn werk en wat ik het allerliefst doe. Als ik niet meer zou kunnen rennen, zou ik dat heel moeilijk vinden. Daarom wil ik mijn gezonde spieren inzetten voor zieke spieren. Voor alle kinderen in Nederland met een spierziekte.”

Iets doen voor een ander zit er van huis uit in. “Mijn moeder is pleegmoeder geweest. Zij heeft altijd veel gedaan voor kinderen.” Zo moeder, zo zoon. Want ook Liemarvin wil graag wat betekenen voor kinderen die dat nodig hebben. “Ik zag een keer een video over wat Spieren voor Spieren allemaal doet. Toen dacht ik meteen: daar wil ik me voor inzetten”, aldus Liemarvin. “Ik wil Spieren voor Spieren helpen versnellen. Elke dag vooruit!”

Een wereld van verschil
Bij Spieren voor Spieren willen we elke dag een stap vooruit. Op weg naar snellere diagnose en behandelingen voor kinderen met een spierziekte. Voor deze kinderen maakt dat een wereld van verschil. Bijvoorbeeld voor de 14-jarige Zoëy Jasperse, die vandaag kennismaakt met Liemarvin op zijn Rotterdamse atletiekclub.

Wat Spieren voor Spieren voor haar betekent? “Heel veel! Ik vind het leuk dat ik andere kinderen ontmoet die ook een spierziekte hebben. Zo ben ik een keer niet de enige. Dat voelt fijn. Als ambassadeur wil ik me graag inzetten voor Spieren voor Spieren. Want het is belangrijk dat er met acties geld wordt opgehaald.”

Vissen en vriendinnetjes
Zoëy en Liemarvin hebben hetzelfde doel. En dat schept een band, blijkt op de Rotterdamse atletiekbaan. Daar praten de twee ambassadeurs honderduit. Van Spieren voor Spieren tot hun lievelingsdieren (Liemarvin: “Van vissen word ik heel relaxed.”). Ook wil Zoëy weten hoe oud hij was toen hij begon met atletiek. “Op mijn zeventiende. Mijn broer zat al op atletiek en op de club zat een meisje dat ik heel leuk vond. Ik dacht: ik moet bij haar in de buurt komen. Dus toen ben ik op atletiek gegaan.” Of deze leuke atlete zijn vriendinnetje is geworden? “Ja”, antwoordt hij met een big smile. “Het is gelukt! Al ging het na een tijdje weer uit.”

De liefde voor atletiek? Die bleef wel. Als atleet haalde Liemarvin de wereldtop. Zijn bekendheid zet hij de komende jaren vol enthousiasme in voor Spieren voor Spieren. “Wil je met mij een campagne doen voor Spieren voor Spieren?”, wil Zoëy weten.
Liemarvin knikt. “Tuurlijk! Ik ga alles doen wat ik kan om me voor Spieren voor Spieren in te zetten. Wij gaan een mooie connectie maken, Zoëy. Dat voel ik!”


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs