Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Erik Dekker
Sport
Wielrennen

Erik Dekker

Erik Dekker komt in beweging voor Spieren voor Spieren

Goed nieuws! Wielerlegende Erik Dekker gaat zich als ambassadeur inzetten voor Spieren voor Spieren. “Ik wil mensen in beweging brengen om geld in te zamelen voor de 20.000 kinderen in Nederland die dagelijks leven met een spierziekte.”

Al langer kwam Erik Dekker in beweging voor Spieren voor Spieren. “De afgelopen jaren heb ik meegedaan aan een aantal wielerevents. Daarbij hebben we veel geld opgehaald voor Spieren voor Spieren. Toen ik de vraag kreeg of ik ambassadeur wilde worden, hoefde ik niet lang te denken. Ja, dat wil ik heel graag! De combinatie van sport en kinderen spreekt me erg aan. Met de sportevents haalt Spieren voor Spieren geld op, maar zo brengen ze mensen ook samen.”

Al bijna 25 jaar lang zet Spieren voor Spieren zich in voor kinderen met een spierziekte – en hun gezin. “Er is al heel veel bereikt”, stelt Erik. “Met veel betrokkenheid en motivatie wil ik nog meer mensen in beweging brengen om geld in te zamelen. Samen kunnen we zorgen dat kinderen met een spierziekte sneller een diagnose en behandelingen krijgen.”

Van de partij
Hoe het is om ambassadeur te zijn voor Spieren voor Spieren? Daar weet de 13-jarige Lukas van den Heuvel alles van. Sinds zijn achtste  is hij kind-ambassadeur van de stichting. Organiseert Spieren voor Spieren een evenement, zoals de Spierathlon of Trap voor Trap? Lukas en zijn familie zijn van de partij! “En op mijn school hebben we 20.000 euro opgehaald.” Tijdens een sponsorloop kwam de hele school in actie. Tussendoor gaf Lukas een presentatie over spierziekten en wat Spieren voor Spieren doet.

“Goed zeg! Knap dat je dat durft”, aldus Erik, die vandaag een bezoekje krijgt van Lukas. Twee ambassadeurs met één doel: kinderen met een spierziekte een toekomst bieden. “Ik wil heel veel doen voor Spieren voor Spieren”, aldus Lukas. “En ik hoop dat er een goed geneesmiddel komt dat alle spierziekten kan genezen, zodra die worden ontdekt bij kinderen.”

Opa Erik
“Erik, ik heb wat vragen voor je bedacht”, zegt Lukas, als ze aan de tuintafel zitten.
“Leuk! Kom maar op”, zegt Erik.
En dus vraagt Lukas de oud-wielerprof het hemd van het lijf. Waarom hij stopte met wielrennen (“Te oud.”). Wat hij het leukste aan de sport vindt. (“Dat je het uiterste uit jezelf kunt halen.”) En wat hij het minst leuk vindt. (“Vallen en fietsen in slecht weer.”). Ook is Lukas benieuwd of Erik nog aan sport doet.
“Ik wielren nog steeds”, antwoord Erik. “En ik pas twee dagen per week op mijn kleinkinderen. Dat is ook sport. Opa moet ze de hele dag entertainen.”

Even later stapt Erik op zijn wielrenfiets. Tijd voor een ritje langs de Maas, samen met zijn nieuwe vriend Lukas. Samen in beweging voor Spieren voor Spieren. Doe jij ook mee? Let’s go!


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs