Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Ron Vlaar
Sport
Voetbal

Ron Vlaar

De sport van Ron Vlaar 

Voetbal

Waarom Ron Vlaar ambassadeur is van Spieren voor Spieren 

“Ik vind het ontzettend leuk om ambassadeur van Spieren voor Spieren te zijn en ik zet me ook altijd met veel plezier in. Ook al is Spieren voor Spieren al een groot succes, hoop ik toch mijn steentje bij te kunnen dragen. We willen natuurlijk altijd proberen om nog meer kinderen met een spierziekte te helpen. Hiervoor hebben we geld nodig. Het geld is nodig om onderzoeken te doen en voor betere behandelwijzen en diagnoses op het gebied van spierziekten bij kinderen.

In het verleden ben ik een aantal keer op het Spieren voor Spieren Gala geweest. Buiten het feit dat hier heel veel geld is ingezameld voor de stichting en het een hele leuke avond was, heeft dit ook veel indruk op me gemaakt. Dat kwam door de kinderen met een spierziekte die er aanwezig waren en de filmpjes van weer andere kinderen die vertoond werden. Het is bewonderenswaardig om te zien hoe ze hiermee omgaan, de positieve insteek die ze hebben en om een lach op hun gezicht te zien.

Als topsporter ben ik continu met mijn lichaam en mijn spieren bezig. Ondanks dat ik zelf niet meer voetbal, ben ik nog steeds sportief en veel met spieren bezig. Ik vraag nog steeds veel van mijn spieren. Het is moeilijk in te schatten wat dit precies met de kinderen, maar ook met hun families doet. Ik heb weleens een spierblessure gehad, maar dit komt iedere keer weer goed. Dit herstelt. Voor deze kinderen geldt dat niet. Ik vind het geweldig om me hiervoor in te zetten en kijk uit naar de indrukwekkende, maar ook zeker mooie ervaringen, die mij dit op gaat leveren.”

 


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs