Home Doneren Contact

Keurmerken

CBF-keurmerk: 

Stichting Spieren voor Spieren is sinds 2003 in het bezit van het CBF-keurmerk en daarmee een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet u zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met iedere euro en verantwoording afleggen.

Een belangrijk criterium is dat van de geworven fondsen niet meer dan 25% aan wervingskosten besteed wordt. Verder moet het bestuur uit onafhankelijke personen bestaan en moet een helder inzicht gegeven worden in de financiële gegevens.

De kwaliteitseisen worden opgesteld door een onafhankelijke commissie. Toezichthouder CBF controleert of we aan de eisen voldoen. Zij checken ons ieder jaar en eens in de drie jaar worden we uitgebreid getoetst. Zo bouwen we samen aan een professionele en transparante sector waar u als donateur gerust aan kunt geven.

Kijk voor meer informatie op de website van het CBF.

ANBI:

De Belastingdienst heeft Stichting Spieren voor Spieren aangewezen en geregistreerd als een ANBI: een Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit betekent dat u als donateur gebruik kunt maken van belastingvoordeel. Daarbij hoeft Stichting Spieren voor Spieren bij betaling aan onderzoek en andere activiteiten geen belasting af te dragen.

 

 

 

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs