Home Doneren Contact

ProCare

Samen een vuist maken en alle spierziekten bij kinderen verslaan! Dat is vanaf 28 november 2017 de gezamenlijke missie van de stichting Spieren voor Spieren en ProCare. De stichting zet zich in voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland die een vorm van spierziekte hebben. Samen met medisch specialisten, het bedrijfsleven en de topsport wordt er gezorgd voor een betere kwaliteit van leven. Ieder kind met een spierziekte verdient spierkracht en dus spierballen.

Elke dag leefbaarder maken
Als partner van Spieren voor Spieren zullen we in alle facetten ondersteunen. Spieren voor Spieren wil die missie bereiken door te begrijpen wat spierziekten zijn, hoe ze ontstaan en hoe we toe kunnen werken naar gerichte oplossingen door structureel onderzoek te financieren. Daarnaast moet elke dag leefbaarder worden voor de kinderen, met de juiste hulpmiddelen.

Pro Care zal bijdragen onder andere door het leveren van diverse apparatuur voor het Inspanningslab in Spieren voor Spieren kindercentrum van het UMC Utrecht.

Apparaten die geleverd worden zijn onder andere:

  • een Microgate Optogait Walkway van 20 meter voor realtime feedback van loop- en spronganalyse;
  • een Motomed Gracile, bewegingstrainer ontworpen voor kinderen;
  • een AlterG anti-zwaartekracht loopband waardoor lopen met gewichtsondersteuning mogelijk wordt;
  • een Biodex System 4, waardoor geïsoleerd testen van de spieren mogelijk is

Maar een partnership is natuurlijk meer dan enkel apparatuur leveren. ProCare gelooft namelijk in het opbouwen van langdurige relaties. Het doel van het partnership met Spieren voor Spieren is dan ook elkaar versterken. Dat betekent dat wij de acties van de organisatie zullen promoten, met de organisatie meedenken als het om innovatie gaat en dat we onze kennis graag delen. De kennis van onze bewegingswetenschappers bijvoorbeeld, die alle mogelijkheden van de apparaten kennen en deze kennis graag overdragen.

Innoveren
Innoveren doen we door state of the art te blijven in producten en ontwikkelingen. ProCare houdt Spieren voor Spieren continu op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en toepassingen. Wanneer een proef plaats gaat vinden voor een nieuw product of een bestaand product een upgrade nodig heeft, komt het Inspanningslab in aanmerking als proeflocatie om producten te testen en valideren.

Kijk voor meer informatie over Pro Care op www.procarebv.nl.

 

 

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs