Home Doneren Contact

NPM Capital

NPM Capital is sinds 2019 maatschappelijk partner van Spieren voor Spieren en gaat zich 3 jaar lang inzetten voor kinderen met een spierziekte.

NPM Capital organiseerde vele jaren de Run for The Hunger Project, het inmiddels niet meer weg te denken hardloopevenement van 5 of 10 km met start en finish in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Met ingang van dit jaar is daar een nieuw goed doel voor in de plaats gekomen en gaat de investeringsmaatschappij Spieren voor Spieren ondersteunen.

Met de keuze voor Spieren voor Spieren kiest NPM Capital bewust voor een goed doel met een wat meer lokaal karakter. Als Nederlandse participatiemaatschappij investeren zij in bedrijven met hoofdvestiging in Nederland, dus ontstond het idee om het iets dichter bij huis te zoeken. Ook thematisch sluit steun aan kwetsbare kinderen met serieuze medische problemen beter aan bij op zijn minst een deel van hun investeringsportfolio, waarin healthcare toch ook zeker een rol speelt.

Minke Booij, directeur van Spieren voor Spieren: “Wij zijn bijzonder blij met NPM Capital als partner. Samen kunnen we een nog sterkere vuist maken en uiteindelijk alle spierziekten bij kinderen verslaan. Onlangs is er een medicijn gekomen die de progressieve spierziekte SMA afremt. Fantastisch nieuws voor een groep kinderen, maar we zijn er nog lang niet. Er zijn nog heel veel kinderen met een spierziekte die onze hulp nodig hebben. De support van NPM voor deze kinderen is ontzettend belangrijk en waardevol zodat wij nog meer kunnen investeren in wetenschappelijk onderzoek, de beste diagnose, behandeling en zorg. Ooit komt de dag dat we alle 600 spierziekten de baas zijn.”

Kijk voor meer informatie over NPM Capital op www.npm-capital.com

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs