Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Frédérique Matla
Sport
Hockey

Frédérique Matla

De sport van Frédérique Matla

Hockey

Waarom Frédérique Matla ambassadeur is van Spieren voor Spieren 

Volgens Frédérique ben je gezegend als je spieren het doen. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. “Mijn eerste kennismaking met Spieren voor Spieren was toen een vriend van mij een fondsenwervende actie had bedacht. Hij haalde veel geld op voor kinderen met een spierziekte. Toen dacht ik: ik wil meer weten over deze kinderen. Diezelfde week heb ik een bezoek gebracht aan Marie-Claire, een meisje met een spierziekte. We hebben gekletst en gehockeyd in de tuin. Marie-Claire heeft toen mijn ogen geopend.”

Spierziekten zijn vaak progressief. De verwachting was dat Marie-Claire niet ouder dan 4 jaar zou worden. Vandaag de dag is zij 11 jaar oud. De voorspellingen waren super negatief, maar door sterk te zijn en hoop te houden hebben ze het tegendeel bewezen. Vanaf toen wist Frédérique dat ze meer wilde betekenen voor kinderen met een spierziekte.

“Om het Olympisch goud te behalen leefde ik van dag tot dag. Stap voor stap moet ik beter worden. De ene dag moet ik goed op mijn eiwitten letten, de andere dag moet ik keihard trainen. In mijn sport heb ik de lat hoog liggen. Het is nooit goed genoeg. Je gaat niet voor hoe het nu is. Je gaat voor beter. En dat doen kinderen met een spierziekte ook. We accepteren allebei niet de situatie zoals die is, we geloven dat het beter kan. Diezelfde mentaliteit zag ik ook bij Marie-Claire.”

Frédérique komt al geregeld voor Spieren voor Spieren in actie. Zo draait zij haar hand er niet voor om om een clinic te geven, een cheque in ontvangst te nemen of met een eigen idee de kinderen met een spierziekte te verrassen.

 

 


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs