Home Doneren Contact

Vitesse

 

Vitesse gaat samenwerking aan met Spieren voor Spieren

Vitesse en Spieren voor Spieren gaan per direct een samenwerking aan. De twee partijen slaan de handen ineen om samen spierziekten bij kinderen te verslaan. Er is een overeenkomst gesloten voor onbepaalde tijd, waarin Vitesse een bijdrage wil leveren aan de missie van Spieren voor Spieren.

Vitesse is zich bewust van haar maatschappelijke functie als betaald voetbalclub. Door middel van Vitesse Betrokken, de maatschappelijke afdeling van de club, is Vitesse dagelijks actief in Arnhem. Dit doet Vitesse Betrokken door diverse maatschappelijke programma’s aan te bieden. De club wil zich graag verder inzetten voor de maatschappij en is dan ook blij dat het een samenwerking kan aankondigen met Spieren voor Spieren. Namens Vitesse is aanvoerder Remko Pasveer de ambassadeur voor de club en Spieren voor Spieren.

Pascal van Wijk, algemeen directeur Vitesse: “Bij Vitesse weten wij hoe belangrijk, leuk en leerzaam sporten is. Wij zijn van mening dat met name kinderen dit moeten ervaren, om fit en gezond door het leven te gaan. Omdat kinderen met een spierziekte niet kunnen sporten, willen wij samen met Spieren voor Spieren bekijken hoe we eraan kunnen bijdragen om deze ziekte kunnen verslaan. Dit zullen wij onder andere doen door middel van (online) evenementen, waarmee we geld in willen zamelen voor Spieren voor Spieren”, zegt Van Wijk. “We zijn er trots op dat we onze bijdrage ook samen met een aantal belangrijke partners van Vitesse, zoals Waterontharder.com en Prins Petfoods, kunnen leveren.”

Minke Booij, directeur van Spieren voor Spieren: “Samen willen wij een sterke vuist maken voor kinderen met een spierziekte. Dat Vitesse hun gezonde spieren inzetten voor kinderen met zieke spieren is fantastisch. Alleen samen kunnen wij alle spierziekten bij kinderen verslaan.”

 

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs