Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Sofie Zalm
Geboortedatum
03-06-2012
Woonplaats
Barendrecht
Spierziekte
HMSN type 1A

Sofie Zalm

Ik ben Sofie Zalm en kind-ambassadeur van Spieren voor Spieren. Ik vind het heel belangrijk dat er aandacht is voor spierziekten. Soms kun je namelijk ook niet aan iemand zien dat diegene last heeft van een spierziekte, zoals ik. Ik heb de spierziekte HMSN type 1A. Dit betekent dat ik meer energie verbruik en sneller moe ben dan leeftijdsgenootjes. Hierdoor val en struikel ik ook vaker. Dit moet ik altijd goed onthouden als ik iets wil gaan doen. Ik heb semi-orthopedische schoenen, zodat ik wat meer steun heb. Voor langere afstanden gebruik ik een rolstoel om af en toe even uit te rusten.

Op school en uit mijn omgeving krijg ik vaak te horen dat ik een doorzetter ben. Sporten vind ik erg leuk en zit ik momenteel op zwemles. Mijn grootste sportheld is mijn papa! Hij heeft al heel wat hele en halve marathons gelopen. Hiermee probeert hij geld in te zamelen voor Spieren voor Spieren, zodat er meer onderzoek gedaan kan worden naar spierziekten. Als hij thuis komt van een marathon, krijg ik altijd weer een mooie medaille! Daarnaast teken ik graag en speel ik met mijn klasgenootjes.

Mijn grootste uitdaging en die van mijn ouders is altijd een goede balans vinden tussen inspanning en ontspanning. Spieren voor Spieren betekent voor mij dat ik een steuntje in de rug heb, er aandacht is voor mijn ziekte en dat ik kan meedoen aan leuke activiteiten. Onze wens is dat er meer onderzoek naar de oorzaak van mijn spierziekte wordt gedaan met hopelijk een oplossing voor mijn klachten!

 


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs