Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Marie Claire Lanser
Geboortedatum
29-09-2007
Woonplaats
Hendrik Ido Ambacht
Spierziekte
HMSN type 1B

Marie Claire Lanser

Mijn naam is Marie Claire Lanser. Doordeweeks zit ik op een speciale school waar alle kinderen, net als ik, ook een ziekte hebben. Op deze school heb ik ook vriendinnen.

Tot mijn 6,5 jaar wisten mijn ouders niet precies wat ik had en moest ik vaak naar het ziekenhuis. Na veel onderzoeken in het Sylviva Toth Centrum, kregen mijn ouders te horen dat ik naast een hele waslijst aan beperkingen ook een spierziekte heb. Dat was erg schrikken maar ik ben ook erg opgelucht, omdat mijn ouders nu weten wat ik precies heb.

Het is absoluut niet leuk om een erfelijke spierziekte te hebben. Toen ik dit te horen kreeg was ik daar heel boos over, omdat ook niemand in mijn familie dit heeft. Maar ondanks alles doe ik samen met mijn ouders en familie hele leuke dingen. Soms is dat wel lastig, omdat ik mij soms aan moet passen met mijn rolstoel.

Verder hou ik van zingen, dansen, liedjes schrijven en vind ik het heel gezellig om leuke dingen te doen. Ook heb ik een favoriete sportheld oud-voetballer Dirk Kuyt. En mijn allergrootste wens is dat ik net zoals ieder ander kind ben en alles kan.

Daarnaast is Stichting Spieren voor Spieren heel belangrijk voor mij, omdat ze veel voor kinderen met een spierziekte kunnen doen en ze met onderzoek ons proberen beter te maken.


Meer over Marie Claire Lanser
Bijzondere challenges17 oktober 2014

Natuurlijk is iedere Challenge die georganiseerd wordt bijzonder , maar soms zijn er echter Challenges die extra bijzonder zijn. Vanwege het verhaal erachter of omdat de invulling ervan anders is...

Branders Zwemtocht een groot succes29 september 2014

150 deelnemers namen deel aan een drie kilometer lange zwemtocht tijdens jaarlijkse Schiedamse Brandersfeesten Afgelopen zaterdag vond voor de tweede keer op rij de unieke en historische zwemwedstrijd plaats in...

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs