Home Doneren Contact

Branders Zwemtocht een groot succes

150 deelnemers namen deel aan een drie kilometer lange zwemtocht tijdens jaarlijkse Schiedamse Brandersfeesten

Afgelopen zaterdag vond voor de tweede keer op rij de unieke en historische zwemwedstrijd plaats in de haven van Schiedam: de Branders Zwemtocht. In totaal werd er drie kilometer gezwommen, van Nolet naar de Molen de Vrijheid aan de Noordvest.

Schiedam is bij uitstek een stad van water. Een zwemtocht mag dan ook niet ontbreken op de Schiedamse Brandersfeesten. Op zaterdag 27 september om 11.00 uur klonk het startschot voor de Branders Zwemtocht waar 150 deelnemers een duik in het Schiedamse water waagden. De deelnemers, voor die dag de Helden van Schiedam, zwommen drie kilometer door de haven. Een unieke zwemtocht die zijn historie kent uit 1913 toen er tijdens de viering van de onafhankelijkheid van Nederland ook gezwommen werd op exact dezelfde locatie. Voor velen is de combinatie van het unieke karakter van het evenement, sportief bezig zijn en bijdragen aan een goed doel, dé motivatie om mee te doen. Initiatiefnemers van de zwemtocht zijn Alain Meijer en Etiënne Collé. Zij kwamen met het idee om een grensverleggend sportevenement te organiseren waar fondsenwerving centraal moest staan.

 “Twee jaar geleden hebben we de mogelijkheid onderzocht om een zwemtocht te organiseren die enerzijds uniek was en anderzijds fondsenwervend zou kunnen werken. Zowel de gemeente als het bedrijfsleven was meteen enthousiast om bij te dragen. Met als resultaat een geweldige zwemtocht waar Spieren voor Spieren het goede doel is dat ondersteund wordt. Iedere deelnemer betaalde  11,00 aan inschrijfgeld en kon zich laten sponsoren via een speciaal sponsorplatform. Ook het bedrijfsleven heeft zijn steentje bijgedragen. Alle gelden komen ten goede aan Spieren voor Spieren. We merken dat mensen graag sportief in actie komen als er een goed doel aan gekoppeld is. Het enthousiasme onder de deelnemers was enorm groot. Dit belooft wat voor de komende jaren.” aldus Alain Meijer, initiatiefnemer en organisator van de Branders Zwemtocht.

“Dit evenement sluit naadloos aan bij ons motto,” vertelt Marjolein Bolhuis-Eijsvogel, directeur Spieren voor Spieren. “Door middel van gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren worden er diverse fondsenwervende evenementen georganiseerd. Sport is hierbij het verbindende element. Een zwemtocht als deze is hier een goed voorbeeld van. Het geld komt ten goede aan onderzoek naar diverse kinderspierziekten en de verbetering van het diagnose- en behandelingstraject.”

2014 09 29 Branderzwemtocht 2 2014 09 29 Branderzwemtocht 1

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs