Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Anne Dijkstra
Geboortedatum
11-11-2006
Woonplaats
Appelscha
Spierziekte
HSP/Strümpell

Anne Dijkstra

Mijn naam is Anne Dijkstra en ik woon samen met mijn vader, moeder en broertje Evert in Appelscha. Ik zit op de openbare basisschool de Riemsloot.

Toen ik klein was merkten mijn ouders al dat mijn benen het niet zo goed deden. De doctoren kwamen er na veel onderzoeken en een DNA test uiteindelijk achter dat ik de ziekte van Strümpell heb. Ik ben er ontzettend blij mee dat ik nog steeds best goed kan lopen, want ik houd ontzettend van bewegen. Voor de langere afstanden heb ik gelukkig een hele mooie rolstoel, zodat ik altijd met een groep (bijvoorbeeld mijn klas) mee kan.

Gelukkig heb ik alleen problemen met de spieren in mijn benen en een beetje met mijn evenwicht. Ik vind het daarnaast ook wel eens vervelend dat ik snel moe ben. Momenteel zijn er helaas ook dagen dat ik helemaal niet kan staan en lopen. De doctoren weten helaas niet hoe dit komt en dat vind ik eerlijk gezegd best spannend.

Ik vind het ontzettend leuk om te gymmen en probeer dan ook altijd om zoveel mogelijk met mijn klas mee te doen. Daarnaast vind ik het heel leuk om buiten te spelen en om te zwemmen. In mei heb ik zelf mijn A-diploma gehaald, dat had niemand verwacht! Eigenlijk zou ik ook wel paard willen rijden.

Sven Kramer is mijn favoriete sporter, hij kan zo ontzettend goed schaatsen! Ik houd zelf ook heel erg van schaatsen. Het lukt niet altijd even goed, maar ik probeer het toch wel eens.

Ik ben heel blij dat Spieren voor Spieren altijd leuke dingen voor ons organiseert. Het is altijd heel gezellig om met z’n allen een dagje weg te gaan. Daarnaast hoop ik dat Spieren voor Spieren helpt om een pilletje te maken zodat mijn benen het weer gaan doen en ik lekker veel kan gaan sporten!

Mijn allergrootste droom is om een zwembad te hebben in onze tuin, zodat ik elke dag kan zwemmen.

 


Meer over Anne Dijkstra
Bijzondere challenges17 oktober 2014

Natuurlijk is iedere Challenge die georganiseerd wordt bijzonder , maar soms zijn er echter Challenges die extra bijzonder zijn. Vanwege het verhaal erachter of omdat de invulling ervan anders is...

Branders Zwemtocht een groot succes29 september 2014

150 deelnemers namen deel aan een drie kilometer lange zwemtocht tijdens jaarlijkse Schiedamse Brandersfeesten Afgelopen zaterdag vond voor de tweede keer op rij de unieke en historische zwemwedstrijd plaats in...

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs
Volg ons
Copyright © 2019 Spieren voor Spieren

IBAN DONATIES EN ACTIES: NL36INGB0000033322
IBAN FACTUREN: NL91INGB0008223303