Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Anne Dijkstra
Geboortedatum
11-11-2006
Woonplaats
Appelscha
Spierziekte
Ziekte van Strümpell

Anne Dijkstra

Mijn naam is Anne Dijkstra en ik woon samen met mijn vader, moeder en broertje Evert in Appelscha. Ik zit in de derde van het VWO op het Stellingwerf College in Oosterwolde.

Toen ik klein was merkten mijn ouders al dat mijn benen het niet zo goed deden. De doctoren kwamen er na veel onderzoeken en een DNA test uiteindelijk achter dat ik de ziekte van Strümpell heb. Ik ben er ontzettend blij mee dat ik nog steeds best goed kan lopen, want ik hou ontzettend van bewegen. Voor de langere afstanden heb ik een mooie rolstoel, zodat ik altijd met een groep (bijvoorbeeld mijn klas) mee kan.

Gelukkig heb ik alleen problemen met de spieren in mijn benen en een beetje met mijn evenwicht. Ik vind het daarnaast ook wel eens vervelend dat ik snel moe ben en dat het schoolwerk bij mij allemaal wat langzamer gaat.

Helaas kan ik niet meedoen op school met gym. Maar ik zit wel op dansen (zonder rolstoel), mijn dansjuf zorgt er altijd voor dat mijn dansjes zo aangepast zijn dat ik goed mee kan doen (bijvoorbeeld geen stukjes op de grond). Verder hou ik ook nog van zwemmen en lekker op pad gaan met mijn handbike. Ik zit nu op school in Oosterwolde en daar ga ik ook zoveel mogelijk heen met mijn handbike, het is ongeveer 7,5 kilometer.

Sven Kramer is mijn favoriete sporter, hij kan zo ontzettend goed schaatsen! Ik hou zelf ook heel erg van schaatsen. Helaas heb ik het al heel lang niet meer gedaan. Er zijn weinig hulpmiddelen voor iemand van mijn leeftijd. Ik hoop dat ik op wat voor manier dan ook toch ooit nog een keer kan schaatsen.

Ik ben heel blij dat Spieren voor Spieren altijd leuke dingen voor ons organiseert. Het is altijd heel gezellig om met z’n allen een dagje weg te gaan, ik ontmoet dan vaak een aantal lotgenoten die ik inmiddels ken. Daarnaast hoop ik dat Spieren voor Spieren helpt om een pilletje te maken zodat mijn benen het weer gaan doen en ik lekker veel kan gaan sporten!

Mijn allergrootste droom (naast dat ik natuurlijk graag “gewoon” zou kunnen bewegen) is om een zwembad te hebben in onze tuin, zodat ik elke dag kan zwemmen.


Meer over Anne Dijkstra
Bijzondere challenges17 oktober 2014

Natuurlijk is iedere Challenge die georganiseerd wordt bijzonder , maar soms zijn er echter Challenges die extra bijzonder zijn. Vanwege het verhaal erachter of omdat de invulling ervan anders is...

Branders Zwemtocht een groot succes29 september 2014

150 deelnemers namen deel aan een drie kilometer lange zwemtocht tijdens jaarlijkse Schiedamse Brandersfeesten Afgelopen zaterdag vond voor de tweede keer op rij de unieke en historische zwemwedstrijd plaats in...

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs