Home Doneren Contact

Nalaten

Jouw nalatenschap draagt bij aan spierziektevrije toekomst bij kinderen

Spieren voor Spieren heeft al 22 jaar één droom: alle spierziekten bij kinderen verslaan. Zo snel mogelijk. Ook jij kan daar op verschillende manieren aan bijdragen. Een mogelijkheid is Spieren voor Spieren op te nemen in jouw testament.

Wat betekent een nalatenschap voor Spieren voor Spieren?
Spieren voor Spieren strijdt al jaren tegen spierziekten bij kinderen. En met succes. Onlangs zijn er baanbrekende successen geboekt, zoals een medicijn voor kinderen met de progressieve spierziekte. Hierdoor kan onze kind-ambassadeur Guus fietsen en zelfs zwemmen. Deze mijlpaal is mede te denken aan de inzet van heel veel Nederlanders die zich afgelopen jaren hebben ingezet voor Spieren voor Spieren. Maar we zijn er nog lang niet. Er zijn nog heel veel kinderen met een spierziekte die onze hulp nodig hebben. Jij kan hieraan bijdragen.

Hoe gaat het in z’n werk?
Met het vastleggen van jouw wensen in jouw testament, hou je zelf in de hand hoe jouw nalatenschap verdeeld wordt.

Erfstelling of legaat
Als je Spieren voor Spieren (mede)erfgenaam maakt, ontvangt de stichting een percentage van de erfenis. Dit wordt ook wel erfstelling genoemd. Wil je een geldbedrag of goederen (zoals een effectenportefeuille of een huis) nalaten? Dan leg je dit vast in een legaat.

Vrij van erfbelasting
Spieren voor Spieren is een goed doel met een ANBI-status. Dat betekent dat Spieren voor Spieren vrijgesteld is van erfbelasting, omdat de Belastingdienst het zogenoemde nultarief hanteert. Het complete bedrag van jouw gift gaat dus direct naar de stichting.

Testament opstellen
Een testament regel je bij de notaris. Samen met de notaris bespreek je jouw wensen. De notaris geeft advies over de mogelijkheden en informeert over de kosten. Om Spieren voor Spieren in jouw testament op te nemen heeft de notaris de juiste tenaamstelling nodig:

Stichting Spieren voor Spieren
Mercatorlaan 1200
3528 BL in Utrecht
KVK: 27169928

Je kunt ook zelf een testament of legaatakte online opstellen en laten ondertekenen bij een notaris. Meer informatie over nalatenschappen kun je vinden op https://goededoelen.nl/nalaten

Contactpersoon
Jan Boersma
030 2273444
jan@spierenvoorspieren.nl

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs