Home Doneren Contact

Spiertje

Spieren voor Spieren introduceert een nieuwe mascotte: Spiertje. Een sympathieke en kindvriendelijke “knuffelambassadeur”, die helpt om het verhaal van Spieren voor Spieren te vertellen. Een verhaal dat het vertellen méér dan waard is. Als we kijken naar de definitie van een mascotte is dat een voorwerp of persoon die geluk brengt. Zoals we allemaal weten, hebben zieke kinderen niet het grootste geluk. Ze hebben juist verschrikkelijk veel pech. Maar geluk heeft ook een andere betekenis: een blij gevoel. En dat kan een mascotte wél bieden. Daarom stellen we je voor aan onze mascotte: Spiertje.

Spiertje is geen symbool van ziek zijn, maar een symbool van kracht. De indrukwekkende mentale kracht die zieke kinderen vaak hebben. Die kracht vind je op een plaats waar geen ziekte bij kan. Een plaats waar geen dokter of wetenschapper je de weg naar kan wijzen. Maar Spiertje wel. Want die plaats, dat is je verbeelding.

Een plaats waar het niet gaat over ziektes en beperkingen. Een plaats waar alles kan. Waar het niet gaat over ziek zijn. Maar over wat je wel kan. Waar je als ziek kind enorm sterk kan zijn. We spreken niet voor niets over verbeeldingskracht. Op die plek leren kinderen ook beter begrijpen wat er in hun lichaam gebeurt.

Niet met moeilijke medische woorden, maar zoals dat gaat in de verbeelding: met een verhaal.

Het verhaal van het dreamteam van Spiertje. Samen met de vriendjes Hersentje, Bloedje, Stofje, Zenuwtje doet Spiertje heel hard zijn best om goed zijn werk te doen. Maar soms komt Stofje nét te laat. Soms is Hersentje vergeten wat zijn taak was. En soms begrijpen Bloedje en Zenuwtje elkaar verkeerd. Zo wordt het allemaal beter te begrijpen. En uit te leggen aan vriendjes. Zo helpt Spiertje écht. Want Spiertje kan zieke kinderen niet beter maken, maar – gelukkig – wel een klein beetje gelukkiger.

groep DEF

De middelste. Dat ben ik, Spiertje. Samen met mijn vrienden. Ik stel  ze even aan je voor van links naar rechts:
Hersentje, Zenuwtje, ikzelf, Bloedje en Stofje. Wij kunnen niet zonder elkaar.
Want als één van ons het niet doet, merk jij dat in je lichaam.

Spiertje op het gala

Op zaterdag 28 maart 2015 was Hotel van Oranje te Noordwijk aan Zee het decor voor de 11e editie van het Spieren voor Spieren Gala. Een zeer bijzondere editie aangezien Spiertje officieel werd geïntroduceerd. Tijdens het gala stond op elke tafel een kunstwerk te koop, Spiertje. Deze zijn geschilderd door onze topsportambassadeurs en kind-ambassadeurs.

Spiertje in de toekomst

In 2017 is Spiertje als mascotte te vinden bij grote acties en evenementen van Spieren voor Spieren. Zo maakt hij wederom kennis met kinderen met een spierziekte tijdens de Spieren voor Spieren Dag, de Dam tot Damloop en tijdens de Wintertijd Challenge.

collage spierttje

 

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs