Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Yoni Huizenga
Geboortedatum
20-10-2009
Woonplaats
Leens
Spierziekte
Polyneuropathie

Yoni Huizenga

Ik ben Yoni en in oktober dit jaar (2023) word ik 14 jaar.
Na de vakantie ga ik naar de derde klas op praktijkonderwijs. Ik kan helaas geen hele dagen naar school, want dat hou ik niet meer vol.  Maar als ik niet op school kan zijn, leer ik thuis via de laptop.

We weten nog maar net dat ik polyneuropathie heb. Ik vind dit erg moeilijk, want ik kan steeds minder goed en ver lopen. En mijn benen doen heel erg vaak zeer.
Vorig jaar liepen mama en ik nog samen het Pieterpad. We zijn op de helft. Door mijn spierziekte lukt het mij niet meer om het pad uit te lopen. Papa en mama gaan het voor mij afmaken.
Ik loop nog graag kleine stukjes met mijn lieve hond Bo. De ene dag gaat dit beter dan de andere dag. Als ik te veel last heb, dan loopt papa of mama met Bo.
Sinds kort heb ik een opvouwbare scootmobiel. Dit is heel handig als we een dagje weg gaan. Anders hou ik het niet meer vol. En nu kunnen we wel genieten van leuke uitstapjes. Alleen is het nog niet overal rolstoel/ scootmobiel vriendelijk.

Mijn hobby zijn vrachtwagens. Ik wil heel graag zelf chauffeur worden. Dit is echt mijn grootste droom. Maar dat is afwachten of dat nog lukt. Gelukkig rijdt papa in het weekend wel eens op de vrachtwagen. En dan ga ik gezellig mee.
Ook vind ik de brandweer heel erg leuk. Dit komt omdat papa brandweerman is.

Ik kan zelf niet voetballen. Maar vind het heel leuk om naar de Oranje Leeuwinnen te kijken. Ik ben al een keer met mama naar een wedstrijd geweest. Dat was echt heel leuk om ze in het echt te zien. De beste vind ik Danielle van der Donk en Lieke Martens. Maar Dominique Janssen is ook heel erg leuk.

Op de foto zie je mij samen met mijn hondje Bo. Hier waren we in Tsjechië op een heel mooi hoog uitzichtpunt, waar je gelukkig met de auto heen kon rijden. Zo kan ik ook genieten van de mooie uitzichten en natuur.


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs