Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Wesley van Iterson
Geboortedatum
07-04-2010
Woonplaats
Katwijk aan Zee
Spierziekte
Limb Girdle Spierdystrofie

Wesley van Iterson

Mijn naam is Wesley van Iterson en ik woon samen met mijn broer Jay en mijn ouders in Katwijk aan Zee. Mijn broer en ik hebben een spierziekte genaamd Limb Girdle Spierdystrofie. Dit betekent voor ons dat wij na inspanningen snel moe zijn en niet lang kunnen lopen en fietsen, zoals gezonde kinderen.

Een sport beoefenen is voor ons dus ook niet echt te doen, maar wij vinden sport kijken wel leuk. Vooral schaatsen, wielrennen en voetbal, waar natuurlijk Dirk Kuyt onze sportheld is uit Katwijk. Onze hobby’s zijn spelen op de Nintendo, Wii en DS. Als het mooi weer is vinden wij het lekker om in de straat met andere kinderen te spelen en om te zwemmen in ons zwembad.

Stichting Spieren voor Spieren vinden wij erg leuk, want dankzij de stichting hebben we al veel leuke uitstapjes mogen maken. Bijvoorbeeld naar het Dolfinarium, Ouwehands Dierenpark Rhenen, de ArenA en het Thialf. Laatst hebben wij meegedaan met de Wintertijd Challenge in ons eigen zwembad en dat was erg leuk om te doen.

Wij hopen dat er door dit soort acties geld wordt ingezameld om misschien in de toekomst iets te vinden wat onze ziekte kan herstellen of stabiel kan houden.


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs