Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Tijs Peeters
Geboortedatum
19-09-2006
Woonplaats
Beesel
Spierziekte
Duchenne Spierdystrofie

Tijs Peeters

Mijn naam is Tijs Peeters en ik heb twee oudere broers, Max van 10 jaar en Jop van 12 jaar. Hierdoor maak ik veel leuke dingen mee. Ik heb de spierziekte van Duchenne en ik praat er liever niet over want ik kan echt nog van alles. Ik vind het niet leuk dat ik deze ziekte heb. Door mijn spierziekte kan ik niet zo goed klimmen, rennen en van lopen word ik heel erg moe.

Gelukkig heb ik nu een elektrische rolstoel en ben ik dit jaar zelfs mee geweest naar het Jong Nederland kamp. Een hele week slapen in een tent in de bossen.

Op school zwem ik twee keer per week en dat vind ik heel erg fijn, dan kan ik ook heel ver lopen. Verder fiets ik heel graag op mijn elektrische fiets, ik kan heel hard fietsen.

Mijn sportheld is Sabrine Stultjens.  Zij is wielrenster en is ook ambassadeur van onze Stichting Vrienden van Tijs, strijden tegen Duchenne. Mijn vader fietst ook heel veel, ieder jaar doet hij mee met de mountainbiketocht Duchenne Heroes.

Spieren voor Spieren is belangrijk, zij vragen aandacht voor spierziekten en organiseren leuke activiteiten voor het hele gezin.

Mijn grootste droom is dat ik gewoon alles kan doen wat ik leuk vind.

 


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs