Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Matthijs Daamen
Geboortedatum
05-03-2008
Woonplaats
's-Hertogenbosch
Spierziekte
HMSN type 4C

Matthijs Daamen

Mijn naam is Matthijs Daamen. Ik woon samen met mijn ouders en jongere zusje Eline in Vlijmen (nabij ’s-Hertogenbosch).

Al  jaren heb ik last van mijn spieren die steeds zwakker werden en ging van het ene onderzoek naar het andere. Activiteiten zoals rennen, springen, gewoon lopen werden steeds moeilijker. Uiteindelijk is er bij mij HMSN type 4C geconstateerd. Omdat dit een erfelijke aandoening is, is mijn zusje er ook op getest. Helaas is ook bij haar hetzelfde geconstateerd.

De laatste tijd merk ik dat alles wat moeilijker wordt en ik toch meer hulp nodig heb. Dit vind ik wel vervelend. In mijn rolstoel met wielondersteuning kan ik me goed voortbewegen en word ik minder snel moe.

Sinds dit schooljaar zit ik op de mytylschool Gabriel in ’s-Hertogenbosch. Ik heb het daar goed naar mijn zin en heb al veel vriendjes gemaakt. Samen hebben we de grootste lol!

Ik heb niet echt een sportheld. Zelf zwem ik graag. Ook ga ik graag naar buiten: steppen op mijn elektrische step of fietsen op mijn e-bike. Maar ook op pad gaan met mijn ouders, zusje en mijn grootste vriend Farouche (mijn hond). Verder vind ik het ook heerlijk om op de iPad Roblox te spelen.

Spieren voor Spieren betekent voor mij aan leuke activiteiten meedoen zoals de Spieren voor Spieren Dag en de Spierathlon waar ik nu voor het eerst aan mee ga doen. Maar ook dat ze zorgen dat er veel geld opgehaald wordt voor onderzoek naar spierziekten.

Mijn grootste wens is dat ik een keer met dolfijnen mag zwemmen en knuffelen en dat er medicijnen komen zodat ik weer krachtiger in mijn benen word en ik weer  kan rennen.


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs