Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Luna Klein Heerenbrink
Geboortedatum
21-07-2011
Woonplaats
Spijk
Spierziekte
FSHD

Luna Klein Heerenbrink

Hoi mijn naam is Luna en ik ben op dit moment (2024) 12 jaar oud. Ik woon samen met mijn papa en mama en onze twee pitbulls Bruce en Mia.

Ik heb FSHD, net als meerdere familieleden van mij (mama, oma en mijn overgrootvader). Ik vind het eigenlijk helemaal niet zo spannend 🙂 Ik vind eigenlijk dat ik net zoveel kan als andere kinderen zonder een spierziekte en doe dan ook gewoon met alles mee.

Ik ken mama niet zonder spierziekte. Stiekem vind ik het best leuk dat ze geen werk meer heeft, dan hoef ik niet naar de naschoolse opvang 🙂

Ik vind heel veel dingen leuk.  Zoals tekenen,  schilderen,  bakken,  koken, mama irriteren ;), TikTok kijken,  bordspelen doen en geld uitgeven.  Hahaha!

Ook ben ik gek op muziek en luister ik met mijn papa samen naar metal muziek.  Ik ga graag mee naar concerten en ben ook al op meerdere festivals geweest.

Sinds dit schooljaar zit ik op Kempo.  Dit is een vechtsport waarin karate/ judo en kickboksen gecombineerd worden. Dit vind ik heel erg leuk.  Vanaf mijn vijfde heb ik op judo gezeten en vanaf mijn achtste op karate.  Ik heb ook kickboksen gedaan.  Totdat het allemaal iets teveel werd en nu doe ik het allemaal in een sport.
Mijn trainers weten dat ik een spierziekte heb en ook mijn juffen van school weten dit. Ik mag zelf aangeven op school of ik mee gym of niet en bij Kempo kan ik ook aangeven wanneer iets me niet lukt.


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs