Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Lukas van den Heuvel
Geboortedatum
17-02-2009
Woonplaats
Eindhoven
Spierziekte
SMA type 1 / 2

Lukas van den Heuvel

Mijn naam is Lukas van den Heuvel en ik woon in Eindhoven. Ik heb SMA type 1, tenminste dat is wat de doctoren eerst dachten, maar ondertussen denken ze dat ik stiekem toch doorgegroeid ben naar type 2. SMA betekent voor mij dat ik overal hulp bij nodig heb, maar type 2 betekent dat ik wel rechtop kan zitten en lekker kan rondscheuren in mijn elektrische rolstoel. Hierdoor kan ik wel naar een gewone school toe en spelen met vriendjes.

Sinds ik 12 jaar ben ga ik naar het VWO om straks te kunnen doen wat ik graag wil doen. Ik wil later robots kunnen maken die mensen kunnen helpen. Ik ben op dit idee gekomen nadat ik een hele mooie film had gezien over een robot die kinderen beter kon maken en een superheld was. Verder zit ik graag te gamen met mijn vrienden op de PlayStation of op de PC.

Ik help Spieren voor Spieren ook graag met acties om ervoor te zorgen dat er geld binnenkomt dat dan weer naar onderzoek kan gaan. Het gaat heel erg snel de laatste jaren en er zijn al hele mooie nieuwe dingen uitgevonden zoals een aantal medicijnen die ons helpen. Hopelijk komen er meer medicijnen bij zodat het ook nog goedkoper gaat worden.


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs