Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Joël de Jong
Geboortedatum
14-01-2015
Woonplaats
Boven-Hardinxveld
Spierziekte
Becker Spierdystrofie

Joël de Jong

Hoi! Ik ben Joël en woon met mijn papa, mama, broer Levi en zusje Isa in Boven-Hardinxveld. Ik maak graag grapjes en kan erg mijn best doen met knutselen. 

Net zoals grote broer (en vriend) Levi heb ik Becker Spierdystrofie. Ik ben een echte doorbijter en wil niet graag toegeven dat ik minder spierkracht heb en iets sneller moe ben dan andere kinderen. Soms heb ik zere en dikke kuitjes na het rennen of spelen.  

Mijn grote broer en ik spelen graag samen met de Lego. Een filmpje kijken of even gamen vind ik erg leuk. Daarnaast ben ik grote broer en help mijn kleine zusje graag (met alles waar ik denk dat ze hulp bij nodig heeft).

Bij het Spieren voor Spieren Kindercentrum in Utrecht kom ik één keer per jaar voor controle. Hier mag ik meestal een ijsje eten tussen afspraken met de verschillende dokters. 

Dieren vind ik erg leuk, maar dan alleen om naar te kijken. Ik hoef ze niet zo nodig aan te raken. Freek Vonk maakt leuke filmpjes en hij is daarom mijn grote held. Het lijkt me leuk om eens samen met hem in de jungle nieuwe filmpjes te maken over alle dieren in de jungle!

Ik vind het leuk dat Spieren voor Spieren leuke dingen voor ons organiseert. Van papa en mama moet ik ook zeggen dat ze erg hun best doen om spierziektes te verslaan.


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs