Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Janick van de Kamp
Geboortedatum
08-12-2008
Woonplaats
Uddel
Spierziekte
Congenitale Myotonie

Janick van de Kamp

Ik ben Janick van de Kamp en ben 13 jaar. Ik zit in de tweede klas op het voortgezet onderwijs in Ermelo. Ik woon in Uddel samen met mijn grote broer en mijn ouders. Ook wonen mijn opa en oma naast ons.

Ik ben een jaar geleden (ongeveer rond maart) erachter gekomen dat ik een spierziekte heb. Mijn spierziekte heet Congenitale Myotonie (lijkt op Becker Myotonie). Hierdoor zijn mijn spieren altijd onder spanning. Dat heeft zo zijn nadelen, al zie je niet dat ik een spierziekte heb. Als ik een tijd stil sta of zit en daarna wil rennen of bijvoorbeeld traplopen dan wil dat niet omdat mijn spieren dan stijf zijn. Dit heb ik ook in mijn armen, ik kan dan bijvoorbeeld lastig dingen tillen, dat is dan te zwaar. Er is wel een manier waardoor mijn spieren weer los raken daarvoor heb ik een soort warming up nodig, door een paar keer te rennen bijvoorbeeld. Mijn spiersterkte valt ook af en toe weg.

Wat ik super leuk vind in het dagelijks leven is afspreken met vrienden en daarmee voetballen of andere dingen doen. Ik zit zelf ook op voetbal. Ook vind ik trampoline springen erg leuk of spelen met mijn hond. Voordat ik dit doe ga ik dus meestal even rennen, ook tijdens gym of trainen sta ik altijd te springen zodat ik niet verstijf.

Ik heb niet perse een sportheld maar verschillende voetballers vind ik goed.

Nu ik erachter gekomen ben dat ik deze spierziekte heb, hou ik daar ook vaak veel rekening mee in allerlei situaties. Daarvoor deed ik dat ook alleen dan onbewust.

Het lijkt me leuk om later wat met mensen te doen,. Toen mijn moeder over Spieren voor Spieren vertelde, leek het me vet gaaf om hier ook aan mee te werken.

Hier zie je mij in actie ongeveer drie jaar geleden.


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs