Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Indy Otten
Geboortedatum
14-10-2015
Woonplaats
Veldhoven
Spierziekte
Congenitale Myopathie

Indy Otten

Mijn naam is Indy Otten, ik ben geboren met een spierziekte.

Momenteel heb ik de diagnose Congenitale Myopathie, dit is een verzamelnaam voor een grote groep aangeboren spierziekten. Welke vorm ik specifiek heb, is nog niet duidelijk. Er is nog te weinig bekend vanuit DNA en genetische wetenschap om dit precies te weten. Hiervoor is het ook zo belangrijk dat er nog meer onderzoek gedaan kan worden naar spierziekten.

Mijn spierziekte zorgt ervoor dat ik spierzwakte heb en daardoor weinig kracht heb en heel snel moe ben, mijn spieren zijn stuk. Zo zag de dokter dat in mijn spieren geen spierweefsel zit maar bindweefsel en vetcellen. Ik vind het heel stom dat mijn spieren niet goed werken, ik wil wel hard rennen, tikkertje doen of springen maar mijn spieren werken niet mee. Dan val ik vaak, heb ik de kracht er niet voor of word ik heel erg moe.

Ik weet dat mijn spieren niet beter worden en daar kan ik soms wel verdrietig over worden. Toch ben ik een echte doorzetter en een vechter, de dokters dachten dat ik misschien nooit op zwemles zou kunnen of misschien niet naar regulier onderwijs kon gaan en tot nu toe bewijs ik ze het tegendeel. Mijn papa zegt altijd dat ik een topsportmentaliteit heb en ik met mijn karakter nog wel eens naar de Olympische Spelen kan gaan! Want ik blijf proberen, ook al val ik, ik blijf opstaan.

Ik ga tegenwoordig naar aangepaste zwemles is, duiken vind ik het gaafste om te doen! En in het weekend ga ik via de Esther Vergeer Foundation naar de lokale hockeyclub! Ik doe er alles aan om mijn lichaam zoveel mogelijk in beweging te houden!

Paardrijden is mijn droom! Ik wil later amazone worden! Je gaat mij vast en zeker nog eens zien op tv! Want ik ga later als ik groot ben voor het allergrootste sportpodium!

 


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs