Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Else Reitsma
Geboortedatum
11-10-2017
Woonplaats
Menaam
Spierziekte
SMA

Else Reitsma

Hallo allemaal, mijn naam is Else Reitsma. Samen met mijn ouders en mijn grote broers woon ik in Menaam (Friesland). Ik vind het heel leuk om met vriendinnetjes en mijn broers te spelen/gek te doen of te spelen met de playmobil of mijn poppen, te zingen of te dansen. Ook geniet ik ervan om eropuit te gaan. Ik ben een echte dierenvriend! Alle hondjes die ik zie wil ik graag aaien en ondertussen stel ik graag allerlei vragen aan het baasje. Ik zou het dan ook geweldig vinden om zelf een hondje te hebben! In de winter kijken we in het weekend graag naar het schaatsen en dan vooral naar Sven Kramer, met lekkere hapjes erbij. Dat is heel gezellig!

Door mijn progressieve spierziekte, distale SMA, kan ik niet lopen en kan ik mijn handen en benen niet goed gebruiken. De afgelopen jaren heb ik vaak in het ziekenhuis gelegen in verband met longontstekingen, maar doordat we nu apparatuur thuis hebben en ik groter ben gegroeid, gebeurd dat gelukkig niet meer zo vaak. Sinds anderhalf jaar heb ik een elektrische rolstoel! Daar ben ik heel blij mee, want nu kan ik zelf bepalen waar ik naartoe wil gaan. Ik ben eigenlijk altijd vrolijk, heb veel gezellige praatjes en ben lekker eigenwijs, zo zegt mijn Mem. Binnenkort word ik 4 jaar en mag ik naar dezelfde basisschool als mijn broers. Daar heb ik onwijs veel zin in!

Omdat ik nu ouder word begrijp ik steeds meer wat ik heb. Daar kan ik soms best verdrietig van worden, want ik zou ook zó graag willen lopen, springen en fietsen, net als alle kinderen om mij heen.

Door Spieren voor Spieren hebben wij al veel lieve mensen ontmoet en vriendjes gemaakt, die net als ik een spierziekte hebben. Dat is heel fijn voor mij, omdat ik dan weet dat ik niet de enige ben met een spierziekte en wij op dezelfde manier kunnen spelen! Ook mijn ouders hebben veel aan het contact, omdat veel mensen antwoord weten op vragen die mijn ouders niet weten. De jaarlijkse Spieren voor Spieren Dag is dan ook een feestje voor ons hele gezin!

Mijn allergrootste wens is dat ik en alle andere mensen met een spierziekte een medicijn kunnen krijgen, zodat we allemaal gezond en oud kunnen worden.

 


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs