Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Coco Huiberts
Geboortedatum
10-11-2004
Woonplaats
Kampen
Spierziekte
SMA type 2

Coco Huiberts

Mijn naam is Coco Huiberts. Ik woon in Kampen en heb een oudere zus en broer.

Ik heb de spierziekte SMA type II, waardoor ik niet kan lopen en staan. Ik kan best veel dingen zelf, het gaat allemaal alleen wat langzamer. Op school gaat het heel erg goed, maar dat komt ook omdat ik zulke lieve vriendinnen heb die mij altijd heel goed helpen in de klas. Bij de meeste dingen heb ik namelijk wel hulp nodig. Soms baal ik daar wel een beetje van, maar aan de andere kant is het ook heel gezellig om mijn vriendinnen altijd bij me te hebben.

Mijn sportheld is mijn broer Dean, hij voetbalt bij FC Twente en moet er heel veel voor doen om profvoetballer te worden. Hij staat elke dag om half 6 op en is pas om half 8 ’s avonds weer thuis. Ik vind dat heel knap want hij moppert nooit. Mijn zus Mexime is ook een held, zij tennist heel veel. En natuurlijk Louis Van Gaal, die ken ik inmiddels en dat is echt mijn vriend geworden. Meneer Van Gaal is een hele lieve meneer, die heel veel voor kinderen met een spierziekte doet.

Mijn grote hobby is paardrijden. Elke woensdagmiddag ben ik op de manege en rijd ik op Lady. Lady is een hele lieve pony, een Fjord. Ik kan niet alleen op een paard zitten en daarom doe ik aan Backriding. Er zit dan iemand achter mij die mij vasthoudt. We kunnen dan zelfs draven en over balkjes heel lopen, echt super cool! We gaan ook regelmatig naar buiten, voor een echte buitenrit. Naast paarden vind ik honden ook heel erg leuk. Ik wil heel graag een hondje, maar weet nog niet zo goed welk ras. In ieder geval een hele lieve, waar ik lekker mee kan knuffelen en misschien kan hij mij zelfs een beetje helpen…dat zou helemaal cool zijn!

Spieren voor Spieren vind ik echt een geweldige stichting. Ik vind het altijd leuk als ze me vragen om iets voor ze te doen en zeg dan ook nooit nee. Je maakt echt de leukste dingen mee, zo ben ik samen met Louis van Gaal op tv geweest bij De Wereld Draait Door, ben ik samen met Olivia op de radio geweest bij Q-music en mocht ik samen met Ronald de Boer op de gong slaan om de beurs te openen in Amsterdam. Allemaal hele leuke dingen om mee te maken. Al deze dingen worden natuurlijk gedaan om geld in te zamelen voor onderzoek naar spierziekten, zoals SMA. Mijn grootste droom is dat de dokter een pilletje vindt voor alle stomme spierziekten en dat we ooit ook kunnen rennen en spelen zoals alle andere kinderen!

Coco Huiberts W (2)


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs
Volg ons
Copyright © 2019 Spieren voor Spieren

IBAN DONATIES EN ACTIES: NL36INGB0000033322
IBAN FACTUREN: NL91INGB0008223303