Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Coco Huiberts
Geboortedatum
10-11-2004
Woonplaats
Kampen
Spierziekte
SMA type 2

Coco Huiberts

Hallo mijn naam is Coco Huiberts ik ben 16 jaar en woon in Kampen. Ik heb de spierziekte SMA type 2. Ik heb een oudere broer en zus. Ik doe dit jaar eindexamen aan het Hengeveld College in Zwolle. Dat is een speciale school voor kinderen met een beperking. Op deze school is extra hulp altijd aanwezig wat wel heel handig is in mijn geval.

Mijn zus is psycholoog en mijn oudere broer is topsporter en profvoetballer. Dus er is een groot contrast in ons gezin maar zo voel ik dat niet. Bij mij gaat alles net even anders maar dat vind ik helemaal niet erg.

Ik heb een beste vriendin: Robine waar ik veel mee onderneem. Zo zijn wij laatst met zijn tweetjes met de trein op pad geweest en dat vond ik mega leuk. Ook zijn we samen op vakantie geweest naar Spanje. Dat is mijn lievelingsland.

Ik wil ook heel graag mijn rijbewijs gaan halen, dat vergt wat voorbereiding natuurlijk maar dat schijnt allemaal te kunnen. Ik wil maar zeggen leven met een spierziekte biedt ook mogelijkheden. Meer dan je denkt!

Verder ben ik een trotse ambassadeur van Spieren voor Spieren. Dat ben ik al vanaf mijn 5e jaar. Ik doe dat het liefst samen met Louis van Gaal. Wij zijn echt een team voor Spieren voor Spieren en samen hebben wij al heel veel mooie dingen beleefd!

Mijn grote droom, dat er een medicijn zou komen voor SMA, is nu gedeeltelijk uitgekomen. Ik krijg nu een paar keer per jaar een injectie met het medicijn Spinraza wat mij zeker helpt. Dat heb ik mede te danken aan Spieren voor Spieren. Zij hebben zich mega goed ingezet om ervoor te zorgen dat kinderen zoals ik dat medicijn zouden krijgen. En dat is gelukt. Daarom is het meer dan goed om deze organisatie te steunen. Alle donaties komen zo goed terecht!

 


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs