Home Doneren Contact

ST Challenge 2015


Dit jaar gaat het ST team van onze trouwe partner Schiphol Telematics weer een ultieme uitdaging aan, namelijk de Pico Veleta in het zuiden van Spanje. De Pico Veleta ligt in Andalucia en maakt deel uit van de Sierra Nevada. Vanaf Granada is de Pico Veleta 43 km lang. Over deze afstand overbrug je 2700 hoogtemeters. Het gemiddelde stijgingspercentage van de klim is bijgevolg 6.2 %.

Vanaf 34 kilometer (hoogte van 2600 meter) begint het hooggebergte en het ruige landschap zonder enige begroeiing. De wind heeft hier vrij spel en in combinatie met zuurstofgebrek, zijn deze laatste 10 kilometers het zwaarst.

De weg zigzagt langzaam naar boven, tussen de verlaten skiliften en vanaf kilometer 40 zakt het stijgingspercentage niet meer onder 8%. Na een laatste kilometer van bijna 9% wordt het einde van het asfalt bereikt. Voor de echte klimmers wacht er dan nog een stukje onverharde weg van enkele honderden meters naar de Pico Veleta. Kortom, een barre tocht!

Ook dit jaar zetten de ST helden hun gezonde spieren weer in voor zieke spieren en wordt er zoveel mogelijk geld ingezameld voor Spieren voor Spieren. De ST Challenge steunen kan via stchallenge.nl. Heel veel succes allemaal!!

STras2

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs