Home Doneren Contact

Snurkfestijn bij voetbalvereniging SJC Noordwijk


Snurkfestijn SJC scoort voor Spieren voor Spieren
Met het ‘Hotel aan Zee Snurkfestijn 2016’ sloot de F-jeugd van vv SJC het seizoen af. Twee dagen vol sport, spel en plezier stonden in het teken van de felbegeerde Snurkfestijn Bokaal en natuurlijk Spieren voor Spieren. Een Stichting waar SJC z’n naam aan heeft verbonden.

Thema van dit zesde Snurkfestijn was ‘Oranjeloos EK’. Bijna alle landen waren vertegenwoordigd, behalve Nederland helaas. Het plezier was er bij de 67 jongens en meisjes echter niet minder om. Met te gekke outfits, spandoeken, juichfilms en hoog niveau sport en spel, maakten ze er twee top dagen van.
De eerste dag werd vooral actief gevuld met voetbal. Een EK, waar veel punten mee verdiend konden worden. Er werd gevoetbald met skippyballen, tennisballen, rugbyballen en uiteraard de traditionele voetbal. ’s Avond was er wederom tijd voor het traditionele spel ‘Petje op – Petje af’ met aansluitend een kussengevecht vóór het tandenpoetsen en slapengaan. Voor deze gelegenheid was de sporthal omgetoverd tot slaapzaal.

Na slechts een paar uurtjes slapen werd zondag om 07.30 gestart met een uitgebreid en gezamenlijk ontbijt. Gevolg door verschillende spellen, zoals bootcampen op een springkussen, gaten schieten, penalty’s nemen, rebussen oplossen, parate kennistesten, levensgroot darten en diverse balvaardigheids parcoursen. Vervolgens een lunch met pannenkoeken. Het actieve deel van het Snurkfestijn werd zondagmiddag afgesloten met de Cees de Haas Penaltybokaal, waarbij de F-spelers ieder vijf keer een penalty mochten nemen op de diverse SJC keepers. Cees de Haas was zelf wederom aanwezig om de bokaal uit te reiken. Hij deed dat aan Nick Frijlink (eerstejaars) en Jasper de Jong (tweedejaars). De uiteindelijke winnaar van de Snurkfestijn Wisselbokaal was uiteindelijk team Zweden die allemaal moe en voldaan een beker mee naar huis kregen.

Ter afsluiting van dit prachtige weekend mochten Wesley en Jay, ambassadeurs van Spieren voor Spieren een cheque van € 5.500,- in ontvangst nemen. Een bedrag dat de F-jeugd voor Spieren voor Spieren bij elkaar heeft gebracht met het verkopen van bijvoorbeeld planten en aardbeien, klusjes doen en nog zoveel meer. Een enorme inzet van iedereen.
SJC kan terugkijken op een in alle opzichten geslaagd weekend. Speciale dank voor er voor Hotel aan Zee, John en Carola Hoogeveen en alle mensen die geholpen hebben deze geweldige dagen mogelijk te maken.

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs