Home Doneren Contact

SBO de Keerkring zwemt voor spieren


SBO De Keerkring in Woerden neemt deel aan de Zwemmen voor Spieren actie voor Stichting Spieren voor Spieren. Deze Stichting zet zich in voor kinderen met een spierziekte. De deelname aan deze mooie en sportieve actie is een bewuste keuze van het team van SBO De Keerkring. Dat alle kinderen gelukkig samen leren is de visie van de school waarin we met elkaar  drie waarden uitstralen. Verantwoordelijkheid veiligheid en respect. SBO de Keerkring wil haar verantwoordelijkheid uitstralen om zich sportief in te zetten voor kinderen met een spierziekte.

Het motto van Spieren voor Spieren luidt: ‘gezonde spieren voor zieke spieren’. SBO De Keerkring zal zich hier met volle overgave voor inzetten. Zwembad Batenstein in Woerden zet de deuren op 2 en 5 november 2015 voor deze actie “zwemmen voor Spieren” wijd open en ondersteunt de school om de actie zo aantrekkelijk mogelijk te maken

Alle kinderen zullen in de week van 26 oktober sponsoren zoeken die hem of haar willen sponsoren voor € 0,20, € 0,50 of € 1,- per gezwommen baantje. Kinderen zonder diploma zullen spelenderwijs een hindernisbaan in het bad afleggen.  Aan het eind van een half uur zwemmen zal het totale sponsorbedrag per leerling berekend worden. Het totale bedrag zal op vrijdag 6 november 2015 in het bijzijn van alle leden overhandigd worden aan een vertegenwoordiger van Stichting Spieren voor Spieren.

De zwemmen voor Spieren actie is volgens SBO De Keerkring een mooie manier om maatschappelijke verantwoordelijkheid te tonen. “Daarnaast vindt de school het belangrijk dat de kinderen door middel van de zwemmen voor Spieren actie stilstaan bij het feit dat rennen, fietsen, spelen en sporten voor 20.000 kinderen in Nederland niet vanzelfsprekend is. Zij lijden aan een spierziekte. Door middel van de Zwemmen voor Spieren actie helpen de kinderen Spieren voor Spieren om kinderen met een spierziekte een betere toekomst te geven.”

foto zwemmen voor spieren

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs