Home Doneren Contact

Rondje IJsselmeer


Rondje IJsselmeer voor het goede doel

Dat er volop sportief talent aanwezig is op de opleidingen Sport & Bewegen hoeft geen verrassing te zijn, maar de sportprestatie die een aantal eerste jaars deelnemers nu willen gaan neerzetten is toch wel uniek te noemen. Deze deelnemers willen namelijk op 26 mei een estafetteloop starten rondom het IJsselmeer. Een afstand van 275 kilometer die ze per fiets en hardlopend willen afleggen. In twee groepen van acht deelnemers zullen ze in onderling afwisselende samenstelling deze afstand afleggen met zeven deelnemers op de fiets en één deelnemer hardlopend. En ze doen dat dag en nacht totdat ze weer aankomen op de Kruseman van Eltenweg.

Het idee is geboren bij docent Menno van der Plas die een sportieve activiteit wilde bedenken voor de activiteitenweek na Pinksteren. Menno: ‘Een activiteit die geen geld kost, maar juist geld opbrengt voor een goed doel. Daarmee kan sport ingezet worden om een ander doel te bereiken. In dit geval geld voor stichting Spieren voor Spieren. Deze stichting financiert onderzoek naar het ontstaan van spierziekten bij kinderen. In Nederland lijden ongeveer 20.000 kinderen aan een spierziekte waardoor ze niet onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten.

Door middel van deze estafetteloop proberen de deelnemers van Sport & Bewegen een kleine bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor deze kinderen

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs