Home Doneren Contact

Fietsevenement: Ronde van Frankrijk in Brabant


In 1996 was ’s-Hertogenbosch het decor van de tourstart waarbij de Zwitserse Nederlander Alex Zülle de proloog won. Een dag later versloeg Frédéric Moncassin in de eerste etappe Jeroen Blijlevens in een zinderende eindsprint.

Nu na 24 jaar is de tour terug in ’s-Hertogenbosch met de Ronde van Frankrijk in Brabant. Dit is een evenement voor de recreatieve fietsers waarbij de deelnemers de uitdaging aangaan om in één dag de ronde te rijden. De route heeft namelijk de vorm van de contouren van Frankrijk en is circa 80 km lang. De deelnemers rijden de route individueel of in groepen, uiteraard in overeenstemming met de corona regels (NTFU/RIVM).

De route kan in principe het gehele weekend gereden worden. Op zondag 30 Augustus is er bij de Maaspoort Sport & Events ”village départ & arrivée” geopend. Dit is tevens de start en finish plek.

Doel

Het doel van dit evenement is om zo veel mogelijk geld op te halen voor de stichting Spieren voor Spieren. Door je prestatie te laten sponsoren door familie, vrienden en kennissen kunnen we met zijn alle de spierziekten bij kinderen verslaan.

Meer informatie vind je op www.rvfbrabant.nl.

 

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs