Home Doneren Contact

Den Helder – Texel


Een extreem zware zwemtocht van Den Helder naar Texel

Een zwemtocht van Den Helder naar Texel voert zwemmers van Nederlandse vaste wal naar het eerste bewoonde eiland in de Noordzee. Vier kilometer zwemmen door het zoute water, meters hoge golven, een sterke stroming en de altijd aanwezige zeewind. Deze omstandigheden vragen om doorzettingsvermogen en een goede voorbereiding!

Ook dit jaar organiseert stichting Be Tough voor de vijfde keer op rij deze extreem zware zwemtocht van Den Helder naar Texel!

Waar doen we dit voor?

Door deel te nemen aan deze monster oversteek wordt het goede doel Spieren voor Spieren gesteund. Door deelname wordt geld ingezameld waarmee onderzoek naar afschuwelijke kinderspierziekten, zoals Duchenne, Pompe of SMA, wordt ondersteund.

Hoe kun je meedoen?

Om mee te kunnen doen aan deze zware, maar geweldige zwemtocht vragen wij elke deelnemer om minimaal 750 euro aan sponsorgeld in te zamelen. Familie, vrienden, grote bedrijven, kleine bedrijven, iedereen mag jouw sponsor worden! Het sponsorgeld dat jij inzamelt, wordt volledig gedoneerd aan Stichting Spieren voor Spieren!

Wees er snel bij en schrijf je nu in!

Start in Den Helder

De start van de mostertocht is zaterdag 13 augustus 2016 de exacte starttijden zullen in een later stadium bekend gemaakt worden.

9Finish op Texel

De eerste zwemmers worden rond 10.15 uur verwacht op de Hors op Texel. U kunt de finish bijwonen door met de Teso naar Texel te varen, en een plekje te zoeken bij de finish boog. (niet te missen op het strand van Texel, let wel op! Het is een ruime 45 minuten lopen van de veerboot naar de finish).

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs