Home Doneren Contact

Branders Zwemtocht


Tijdens de Brandersfeesten die op 23, 24 en 25 september in Schiedam voor de 32e keer gehouden worden, wordt op zaterdag 24 september voor de 4e keer de inmiddels befaamde 3 kilometer lange zwemtocht in de havens van Schiedam georganiseerd. De zwemmers beginnen deze unieke en historische wedstrijd bij Nolet waar al sinds jaar en dag o.a. de befaamde Ketel 1 jenever geproduceerd wordt. Vervolgens zwemmen ze via de Nieuwe haven naar de korte haven, daarna vervolgt men de route linksaf via de Schie. Nadat Molen de Vrijheid aan de Noordvest gepasseerd is komt men bij Herman Jansen Beverages aan de finish.

Deze zwemtocht is historisch omdat de 1e Branders Zwemtocht, exact 104 jaar geleden, ter ere van het 100-jarig jubileum van de onafhankelijkheid van het Koninkrijk der Nederlanden gehouden werd. Inmiddels zijn we aanbeland bij de 4e editie die om 11.00 uur start. Terugkijkend op de voorgaande 3 edities kunnen we stellen dat het een jaarlijks happening is die met zeer veel enthousiasme, zowel in het water als op de kade, gedragen wordt. Het afgelopen jaar waren er 50% meer deelnemers dan de 2e editie. Dat biedt perspectief voor dit jaar…

Nieuw in 2016: Naast de 3km komt er ook een 1,5km zwemtocht! Net zo spectaculair alleen iets korter waardoor een nog bredere doelgroep aangesproken wordt. Beide afstanden worden middels zeer professionele tijdmetingen geregistreerd. Tevens eindigen beide afstanden bij hetzelfde finishpunt waar de eindtijd geregistreerd wordt.

Schrijf je snel in aangezien het aantal startbewijzen gelimiteerd is.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op  www.branderszwemtocht.nl en www.facebook.com/branderszwemtocht.

Branders 4

Branders 2

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs