Home Doneren Contact

Berenloop


Op 4 november 2018 staat alweer de 22ste editie van de Berenloop op de planning. De Berenloop is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de grootste atletiekevenementen van Noord-Nederland. Dit is onder andere te danken aan de diverse afstanden die gelopen kunnen worden, de afwisselende natuur en de fantastische sfeer die er tijdens het weekend op het eiland heerst.

Men kan uit verschillende afstanden kiezen: een halve marathon, een hele marathon, Kleintje Berenloop (5 of 10 kilometer) en de Jeugdloop. Heb jij zin om een fraai parcours met schitterend en afwisselende natuur te lopen? Schrijf je vandaag dan nog in!

De eerste editie vond plaats op 26 oktober 1997, als sportieve afsluiting van het themajaar ‘400 jaar Willem Barentsz’. Willem Barentsz, beroemd zeevaarder en afkomstig van Terschelling, probeerde in 1596 via het noorden naar Azië te varen. Het werd een monstertocht met veel ontberingen en een gedwongen overwintering tussen de ijsschotsen op Nova Zembla. Door te jagen op beren had de bemanning voldoende voedsel om de winter te overleven, En zo kwam de marathon aan haar naam: de Berenloop.

Wil je op de hoogte gehouden worden van al het nieuws rondom de Berenloop? Bekijk dan de Facebook pagina van de Berenloop.

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs