Home Doneren Contact

12e Sponsordribbelloop SV Vitesse ’08


Het is alweer zover, alweer de 12de Vitesse’08/VSN- JAKO voetbalweek staat op de agenda van 22 t/m 26 augustus. We hebben de afgelopen periode met zijn allen kunnen genieten van Het EK voetbal zonder het Nederlands elftal helaas. Nu is het dan ook weer tijd om zelf te gaan sporten en de meeste kinderen staan te trappelen om weer te kunnen beginnen. Voor aanvang van het nieuwe seizoen is er altijd een heel grote categorie jeugdvoetbalspelers van vele clubs uit de regio Noordoost Brabant en Noord Limburg die met een voetbalweek nog een heel plezierige vakantieweek beleeft. Samen met Voetbal School Nederland (VSN) gaat SV Vitesse’08 weer een uitgebreid programma bieden in deze voetbalweek die bol staat van diverse voetbalactiviteiten onder leiding van een 40-tal kaderleden (trainers en leiders). De deelnemende kinderen aan onze voetbalweek vinden deze week echt geweldig en leven hier dan ook de hele zomer naar toe. Voor duizenden kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in alles wat ze willen en kunnen. Spieren voor Spieren helpt deze kinderen. We organiseren deze sponsordribbelloop alweer voor de 10de keer. Dit jaar heeft de organisatie van de voetbalweek dan ook bedacht dat de opbrengst voor het 3de jaar achtereenvolgens naar de stichting Spieren voor Spieren moet gaan.

Traditioneel vindt op vrijdagmiddag, tijdens de afsluitingsceremonie, weer de sponsordribbelloop plaats. De kinderen zullen in deze voetbalweek collecteren bij familie, buren en verenigingen voor het goede doel. Daar tegenover staat dat deze kinderen 1 km lang zullen dribbelen met een bal tijdens de afsluiting op vrijdag 26 augustus.

Voetbaldagen 2016 bij SV Vitesse ‘08       
“  Dit is leuker dan 2 weken op vakantie in Frankrijk.  “
Voor de 12e keer heeft bij de sportvereniging Vitesse’08  te Gennep de voetbaldagen plaatsgevonden. Samen met de voetbalschool Nederland (VSN) organiseert de voetbaltak van Vitesse’08 in de laatste week van de schoolvakantie een voetbalweek voor kinderen van 6 t/m 14 jaar, ook wel de Jako voetbalweek genoemd. Ondanks de tropische dagen konden 215 kinderen (en 40 vrijwillige kaderleden) ook dit jaar weer genieten van een week vol met voetbal gerelateerde spellen zoals kooivoetbal, boardingvoetbal, 7 tegen 7, 4 tegen 4, penaltykoning, dribbelkoning, omkeervoetbal, kaatsvoetbal en vooral niet vergeten het Dutch Soccer spel.
Ondanks dagen met een temperatuur boven de 30 graden wisten zij toch de kinderen een onvergetelijke week te bezorgen, vol discipline en respect, maar vooral plezier voor iedereen! Ik citeer een kind: “ Dit is leuker dan twee weken op vakantie in Frankrijk “

Ook dit jaar is er op de slotdag een sponsordribbel gehouden. Ondanks de zware voetbalweek hebben de kinderen het enorme bedrag van €2956 bij elkaar gesprokkeld en dit bedrag gaat naar de Stichting Spieren voor Spieren.

Organisatie Vitesse’08/VSN voetbalweek

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs