Home Doneren Contact

Wilma komt in actie!

Het was een bijzonder weekend voor de familie van der Kolk uit Emmen. Vandaag is moeder Wilma 60 jaar geworden. En dat betekent natuurlijk feest! Helaas heerst er ook een dubbel gevoel op deze dag. 31 augustus is ook de geboortedag van Wilma’s zoontje Jorrick. Jorrick overleed 24,5 jaar geleden aan een spierziekte.

Geen feest
Om deze reden besloot Wilma haar zestigste verjaardag anders in te steken. In plaats van een groot feest wilde zij in actie komen voor Spieren voor Spieren. En wel op een hele bijzondere manier. Samen met vrienden, familie en collega’s besloot zij het Hanzestedenpad te lopen. Dit is een 167 kilometer lange wandelroute, die loopt langs een aantal voormalige Hanzesteden. Elke etappe liep ze met iemand anders; vrienden, familie, collega’s en ga zo maar door. En een cadeau? Dat hoefde de 60-jarige actievoerder niet. Daarvoor in de plaats vroeg ze iedereen te doneren aan Spieren voor Spieren. 

Trotse familie
Dochters Fleur en Milou en vader Bart zijn ongelooflijk trots op Wilma. Trots dat zij deze actie op touw heeft gezet, zodat iedereen zijn of haar gezonde spieren kan inzetten voor zieke spieren. Fleur vertelt: “Spieren voor Spieren betekent veel voor ons. Het is een manier om kinderen met een spierziekte te kunnen helpen. Dankzij de stichting kan er onderzoek plaatsvinden en blijven spierziekten onder de aandacht.” Bart gaat verder: “We willen mensen verder wilden helpen in soortgelijke situaties.” 

Een succesvolle actie
Na 167 kilometer zit Wilma’s wandeletappe erop. Als verrassing stonden de dochters samen met Fleurs man en oma bij de finish met een groot spandoek. Moe maar voldaan kan de familie van der Kolk naar huis. Met een prachtig eindbedrag op de teller kunnen ze gerust spreken van een succesvolle actie!

Geweldig ?
Mooie actie
En ook super stoer Wilma. Laatste km heb je met een blessure gelopen. Ik vind je een kanjer.

Liefs van
Andra

Reactie door Andra van Kranenburg op 31 augustus 2020 om 13:18

Een echte kanjer!!

Reactie door svsinlog op 3 september 2020 om 09:49

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs