Home Doneren Contact

Sport onlosmakelijk verbonden

Met trots trap ik als eerste af met een blog voor de nieuwe website van Spieren voor Spieren!

Sinds 1 maart 2014 ben ik begonnen als directeur van de Stichting Spieren voor Spieren en mijn eerste jaar zit er dus bijna op! Met mijn werkverleden in de gezondheidszorg als fysiotherapeute, mijn ervaring in de topsport door het hockeyen in het Nederlands dames team en zelf moeder van drie kinderen heb ik ontzettend veel affiniteit met Spieren voor Spieren. Met de Stichting organiseren we heel veel hele leuke evenementen voor hele serieuze zaken, namelijk de strijd tegen spierziekten bij kinderen.

Wat mij het allermeest getroffen heeft het afgelopen jaar is het positivisme en het doorzettingsvermogen van de kinderen met een spierziekte en hun ouders. Hoe onvoorstelbaar zwaar en moeilijk hun leven ook soms is, toch gaan ze door en beleven en genieten ze elk mooi moment intens.

Bij Spieren voor Spieren zijn onze topsporters als ambassadeurs hét toonbeeld van ons motto: “gezonde spieren voor zieke spieren”. Topsporters letten bij uitstek op hun lichaam: zo fit mogelijk worden en blijven, zorgen dat de spierkracht optimaal is, goed slapen, gezonde voeding etcetera. Precies hetzelfde geldt voor alle kinderen met een spierziekte, ook zij moeten zorgen voor onder andere een optimaal goede spierkracht. Eén van de grote verschillen is echter dat topsporters op een podium terecht kunnen komen waar ze een gouden, zilveren of bronzen medaille kunnen krijgen als beloning voor hun prestatie. Zij krijgen aandacht, eer en publiciteit in alle media. Hoe anders is dit voor kinderen met een spierziekte. In de anonimiteit wordt elke dag keihard gewerkt aan een dag zo optimaal mogelijk kunnen beleven. Niks is vanzelfsprekend. Alles vraagt heel veel energie en tijd. De beloning is dat een dag een zo’n “gewoon mogelijke dag” is. Onze topsport ambassadeurs ontmoeten bij Spieren voor Spieren de kinderen en raken enorm betrokken bij hen. Ze zien wat voor een bergen werk ze verzetten zonder een beloning daarvoor te krijgen maar dat wel doen met een nimmer aflatende hoeveelheid positivisme, wil en doorzettingsvermogen! Daarom ben ik ook ontzettend blij en trots dat wij, door alle donaties en giften aan Spieren voor Spieren, hen een paar keer per jaar een hele leuke dag kunnen laten beleven. Dat we ze een podium kunnen geven!

Behalve aan de leuke dagen besteedt Spieren voor Spieren het gedoneerde geld aan onderzoek, behandeling en zorg voor deze groep kinderen. Topspecialisten zijn elke dag bezig om te werken aan een oplossing, of zoals Olivia, een van onze kindambassadeurs zo mooi zei “met het opgehaalde geld kunnen de dokters weer heel goed gaan nadenken”.  Onderzoek klinkt wellicht zo ver weg maar er worden ook  onderzoeken gedaan waarbij de resultaten direct kunnen worden ingezet ter verbetering van de kwaliteit van leven.

Met Spieren voor Spieren vormen we een community vóór en mét de kinderen met een spierziekte en hun families. Deze community wordt gevormd door onder andere onze topsportambassadeurs, topspecialisten uit het “spierziektenveld”, onze sportieve partners uit het bedrijfsleven en vele betrokken personen die allemaal graag hun steentje bij willen dragen op welke manier dan ook. Samen met hen daag ik sportief Nederland graag uit om in actie te komen voor “onze kinderen”!

 

Marjolein Bolhuis-Eijsvogel, directeur Spieren voor Spieren

Nog geen commentaar geplaatst.

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs