Home Doneren Contact

Snow Blizzard Idtarod: de zwaarste sledehondenrace ter wereld

Meedoen aan de allerzwaarste sledehondenrace ter wereld, ga er maar aanstaan…. Actievoerder Ron de Ruiter gaat deze bijzondere uitdaging aan, speciaal voor kinderen met een spierziekte. 

Ron weet namelijk als geen ander hoe het is om te moeten blijven strijden. Elke dag weer. Tien jaar geleden werd Ron gediagnosticeerd met een zeldzame ziekte. Hij kreeg te maken met verlammingsverschijnselen door zijn hele lichaam. Volgens de dokter zou hij nooit meer in staat zijn om zijn grootste passie, de sledehonden-sport, te beoefenen. Maar Ron ging niet bij de pakken neerzitten: “Mijn wereld stortte in. Maar juist dit bericht zorgde voor ongekende strijdlust. Er is namelijk geen arts die mij ervan gaat weerhouden mijn sport te beoefenen. Ik zei tegen mezelf dat ik het niet op moest geven en er het best haalbare uit moest halen.” 

En zo besloot hij mee te doen aan de grootste en zwaarste sledenhonde-race ter wereld: de Idtarod in Alaska. Een ongelooflijk grote uitdaging, maar tegelijkertijd ook een droom die voor hem uitkomt. “Een droom, een journey, een quest die gedreven wordt door wilskracht, drang om te leven en de samenloop van omstandigheden.” aldus Ron. 

De actievoerder wil laten zien dat je het verschil kan maken: “We willen tijdens ons traject nog meer bewustwording creëren voor spierziekten en hopen hiermee anderen te inspireren dat je als mens het verschil kan maken voor anderen, maar ook zeker voor jezelf.” 

Wauw. Wij zijn er even stil van Ron… Dankjewel dat jij je op zo’n unieke manier jouw spieren inzet voor kinderen met een spierziekte. Wil je meer lezen over deze bijzondere actie? Kijk op www.snow-blizzard.com! 

Nog geen commentaar geplaatst.

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs