Home Doneren Contact

Onze kind-ambassadeur Tahis: van rolstoel naar marathon!

De 24-jarige Tahis werd in juni 2013 gediagnosticeerd met de spierziekte CIDP. In die periode ging ze helaas snel achteruit. Onze kind-ambassadeur vertelt: “Het heeft mijn leven compleet veranderd. Van drie keer in de week sporten en uitgaan ging ik over naar een rolstoel.” De kans dat ze niet meer helemaal zou herstellen was aanwezig. Maar gelukkig is Tahis na een lang revalidatieproces voldoende hersteld om te kunnen lopen en de meeste dagelijkse dingen weer zelf te kunnen doen.

Elke dag knokken
Toch blijft het elke dag een strijd. “Ik moet iedere dag afwegingen maken wat ik wel of niet ga doen.” Helaas heeft Tahis al een aantal keer een terugval gehad. “Door deze terugvallen ben ik gaan beseffen hoe belangrijk het is dat er onderzoek gedaan wordt naar verschillende spierziekten. Daarom wil ik zo graag, ondanks mijn spierziekte, een poging wagen om de Marathon van Rotterdam te gaan rennen. Met deze actie wil ik geld inzamelen voor Spieren voor Spieren, om zo andere kids met een spierziekte te helpen.”

Niet lullen maar poetsen
Vanwege het coronavirus is de Marathon van Rotterdam helaas uitgesteld. Maar deze strijder zit niet bij de pakken neer. Tahis wil alsnog op eigen initiatief een marathon gaan lopen. Over doorzettingsvermogen gesproken! En ook haar actie gaat door het dak. Ze heeft al bijna 15.000 euro opgehaald voor kids met een spierziekte. Echt te gek! Een bijzonder verhaal van een hele bijzondere actievoerder: wij zijn er even stil van.

Nog geen commentaar geplaatst.

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs