Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Thom Scheenstra
Geboortedatum
24-08-2008
Woonplaats
Ede
Spierziekte
Becker Myotonie

Thom Scheenstra

Hallo! Ik ben Thom Scheenstra, geboren op 24-08-2008. Ik ben de jongste thuis en heb nog twee oudere broers (Vince en Beau). Ik ben best wel een beetje druk en eigenwijs en wil heel graag de aandacht hebben en de grappigste zijn!

Ik heb net als mijn broer Vince, de spierziekte Congenitale Myotonie type Becker. Mijn spieren werken de hele dag heel erg hard, ik zie er dan ook best een beetje gespierd uit. Het betekent wel dat ik veel last van spierpijn heb en vaak erg stijf beweeg. Ik kan niet zo heel erg hard rennen en traplopen en zwemmen is ook heel moeilijk voor mij. Schrijven op school is lastig, knopen en veters strikken ook. Lange afstanden lopen kan ik niet, hiervoor gebruik ik mijn rolstoel!

Mijn sportheld is Ronaldo, Luuk de Jong en Sven Kramer! Sport kijken vind ik niet zo heel erg leuk, maar wel bij PSV, als ik in de Spierballenbox zit! Zelf heb ik even op voetbal gezeten, maar helaas lukt dat niet meer…

Ik ben gek op spelletjes doen op de iPad en Playstation. Lezen vind ik ook leuk en kan ik goed! Ik ben dol op snoep!

Als ik aan Spieren voor Spieren denk… is het teveel om op te noemen! Ik maak zoveel leuke dingen mee! Het hoogtepunt was toch wel om eregast te zijn op het jaarlijkse gala in Noordwijk in 2015! En de Spierathlon vind ik ook heel erg leuk. Sporten samen met mijn vader, dat ga ik dit jaar ook zeker weer doen! Ook ben ik dol op Anouk Rooth en moeten wij altijd even knuffelen en gek doen als we elkaar zien! Elk jaar ga ik samen met mijn broer naar het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het WKZ, dan zien we alle dokters op één  dag, dat is wel zo handig!


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs