Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Sem Vugs
Geboortedatum
20-10-2010
Woonplaats
Tilburg
Spierziekte
Congenitale Myopathie

Sem Vugs

Ik ben Sem Vugs en ik ben 10 jaar en wordt 11 jaar op 20 oktober 2021. Ik heb een tweelingbroer Dex, papa Remco, mama Priscilla en labradoodle Pip. Ik heb een Congenitale Myopathie. Dit betekent dat ik voor grote afstanden gebruik maak van mijn rolstoel en dan voel ik me net Max Verstappen. In huis hebben we verschillende aanpassingen om het voor mij en mijn ouders makkelijker te maken. Trap lopen is voor mij ook vermoeiend, dus heb ik een traplift.

We doen vaak leuke dingen, maar moeten het wel van tevoren plannen, zodat ik fit genoeg ben om hier volop van te genieten. We gaan graag wandelen met Pip in de duinen en bossen, gaan graag naar de bioscoop en uiteten gaan en dan vooral sushi.

Het liefst game ik buiten school, ik speel Minecraft en Fortnite en nog veel meer op mijn game PC. Ook knuffel ik heel graag met Pip.

Spieren voor Spieren betekent veel voor mij en mijn familie. Mede dankzij een financiële bijdrage van Spieren voor Spieren hebben mijn ouders een rolstoelbus kunnen kopen, zodat het makkelijker werd vooral voor mijn moeder om mij en mijn rolstoel te kunnen vervoeren. Ik vind het leuk om dingen voor Spieren voor Spieren te doen, zoals fotoshoots, cheques in ontvangst nemen en nog veel meer, zodat ook andere kinderen geholpen kunnen worden. Sinds kort ga ik naar het Spieren voor Spieren Kindercentrum in Utrecht om te kijken of we een betere diagnose kunnen krijgen.
En de Spieren voor Spieren Dag vind ik erg leuk omdat ik dan met mijn ouders en broer lekker een dag kan ontsnappen aan de minder leuke dingen en kan ontspannen. En dat daar veel kinderen zijn zoals ik.

Ik wil graag wetenschapper worden. Ik vind het leuk om te leren op school en ben erg nieuwsgierig. Ik onthoud erg veel en vind veel verschillende dingen leuk.


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs