Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Roche Smit
Geboortedatum
18-08-2017
Woonplaats
Roosendaal
Spierziekte
RYR1-myopathie

Roche Smit

Hallo! Ik ben Roche Smit, op dit moment (2024) 6 jaar oud, ik ben geboren in Roosendaal, maar woon sinds drie jaar in Essen, België.

In 2020 heb ik de diagnose RYR1-myopathie gekregen, daarom is het voor mij wat moeilijk om veel kracht te zetten. Mijn papa, mama en twee zussen helpen mij vaak om ergens op of af te klimmen, helpen mij met zware dingen, helpen mij mijn rolstoel te duwen als mijn armen moe zijn en met nog veel meer dingen die wat lastiger zijn voor mij. Doordat ik deze spierziekte heb, kan ik niet lopen of staan, maar wel heel snel op mijn billen schuiven om lekker vrij te kunnen spelen op de grond 😄!

Op woensdag ga ik met mijn vriendjes judoën op school. Ik heb al mijn oranje slip gehaald en daar ben ik super trots op. Judo helpt mij in mijn zelfvertrouwen en kracht. Zwemmen, spelletjes spelen met mijn familie, op mijn kamer spelen met mijn LEGO of ander speelgoed, maar ook een spelletje op de Nintendo spelen vind ik erg leuk.

Mijn grootste droom is om later, net als mijn grote zus, te kunnen voetballen.

Mijn ouders beschrijven mij als een rustige, lieve, slimme en dappere jongen. Soms wat onzeker, maar eenmaal die onzekerheid overwonnen, laat ik het liefst iedereen zien wat ik kan.

Het lijkt ons als gezin leuk om op een Spieren voor Spieren Dag andere gezinnen te leren kennen en mooie momenten te beleven. 🙂


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs