Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Noah de Lie
Geboortedatum
21-07-2014
Woonplaats
Akersloot
Spierziekte
HMSN type 2

Noah de Lie

Ik ben Noah en ik ben 9 jaar. Samen met mijn ouders, grote broer Xavi, hond Pep en hamster Hammie woon ik in Akersloot. Sinds 2022 weet ik dat ik HMSN type 2 heb. Dat zorgt ervoor dat mijn voeten het niet zo goed doen en daarom draag ik spalken. Ook heb ik veel pijn aan mijn benen en moet ik veel rusten. Gelukkig heb ik ook een rolstoel, een stoere groene met rode Ferrari’s op de wielen. Die kan ik gebruiken zodat ik geen lange stukken hoef te lopen of als ik een dag heel moe ben. Mijn rechterpols doet ook snel pijn en daarom mag ik op school alles op de tablet doen in plaats van schrijven.

Papa en mama omschrijven mij als een echte doorzetter. Dit jaar heb ik mijn zwemdiploma A gehaald, meegedaan met de avondvierdaagse (afwisselend in de rolstoel en lopend) en voor de eerste keer meegedaan met Timmerdorp. Het kost veel energie maar als het lukt ben ik heel trots!

Mijn hobby’s zijn voetballen, gamen en buitenspelen. Met voetbal sta ik op doel. Dat hou ik niet altijd de hele wedstrijd vol maar ik probeer het altijd. Na de wedstrijd kan ik lekker rusten en dan ga ik vaak gamen. Daar komen mijn benen lekker van tot rust. Naar buiten ga ik vaak met de fiets, want dat gaat gelukkig heel erg goed.

Mijn grote sportheld is Virgil van Dijk. Hij is verdediger bij Liverpool. Ik heb hem ontmoet na de wedstrijd Nederland – Denemarken. Hij kwam toen naar me toe met een bal, hij zette zijn handtekening op een shirt en ik mocht met hem op de foto, echt heel gaaf! Ik probeer alle wedstrijden van Liverpool en het Nederlands elftal te kijken.

Mijn grootste droom is dat er ooit een oplossing komt voor mijn spierziekte. Dan zou ik misschien wel keeper van Liverpool kunnen zijn en in de Champions League finale kunnen staan. Wie weet wordt dat ooit mogelijk! Daarom ben ik ook blij dat Spieren voor Spieren bestaat omdat zij ervoor zorgen dat er geld wordt opgehaald voor snelle diagnose en behandelingen!


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs