Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Lotte Koevermans
Geboortedatum
04-02-2009
Woonplaats
Lelystad
Spierziekte
HMSN type 1A

Lotte Koevermans

Mijn naam is Lotte Koevermans. Ik ben geboren op 4 februari 2009 en woon samen met mijn ouders en mijn tweelingzus Kim in Lelystad.

Ik heb de spierziekte HMSN type 1a, ook wel bekend als Charcot Marie Tooth (CMT). Dit is een erfelijke en progressieve ziekte. Mijn zus Kim, mijn moeder en mijn opa hebben de ziekte ook. De ziekte verloopt bij iedereen anders. Ik loop met spalken en mijn spierkracht is een stuk minder dan bij ‘gezonde’ leeftijdsgenootjes. Hopelijk kan ik door ambassadeur te zijn van Stichting Spieren voor Spieren meer bekendheid geven aan mijn spierziekte.

Ik zit al een aantal jaren op Racerunning. Ik heb mee gedaan aan verschillende wedstrijden van NSGK en daarbij ook medailles behaald. Mijn hobby is tekenen. Ik ga elke week naar een kunstklas waar we leuke teken en knutsel projecten doen! Ik wil graag illustrator worden!

Als kind-ambassadeur van Spieren voor Spieren heb ik al een hoop leuke dingen mogen doen. Op de foto met toenmalig hoofd-ambassadeur Pieter van den Hoogeband en ambassadeur Henk Grol was wel erg leuk!


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs