Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Lenn Besselink
Geboortedatum
21-01-2020
Woonplaats
De Rijp
Spierziekte
SMA

Lenn Besselink

Hoi! Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Lenn Besselink en op 21 januari 2022 word ik 2 jaar oud. Ik woon met mijn ouders, zusje Fiene van 5 en broertje Tijmen van 3 maanden in De Rijp. Helaas heb ik de spierziekte SMA.

Toen ik werd geboren was ik heel erg sterk. Ik kon al meteen mijn hoofd goed omhoog houden en begon al snel met omrollen, maar toen ik ongeveer 8 maanden oud was kwam hier helaas verandering in. Vooral mijn beentjes werden ineens helemaal slap. Toen ik 1 jaar oud was kwamen ze erachter dat ik SMA heb. Ik ben toen meteen behandeld met Spinraza en begon al snel weer wat sterker te worden. Mijn ouders wilden graag dat ik behandeld zou worden met het hoopgevende medicijn Zolgensma en daarom zijn we toen met het gezin voor een aantal maanden naar Duitsland verhuisd. Ik wordt nog elke dag een stukje sterker en daar zijn mijn ouders en ik heel erg blij mee.

Ik hou er heel erg van in het water te zijn, buiten te spelen en vind het super leuk om in mijn rolstoel wedstrijdjes te doen met mijn grote zus. Ik kan al super goed met mijn rolstoel overal naartoe. Mijn ouders noemen mij geregeld de directeur, want ik weet precies wat ik wil en zorg er voor dat iemand dit voor mij regelt. Op het kinderdagverblijf wind ik alle juffies om mijn vingers.
Ik hoop dat ik in de toekomst nog veel sterker mag worden.


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs