Home Doneren Contact
Profiel
Naam
Eline Daamen
Geboortedatum
07-11-2011
Woonplaats
Vlijmen
Spierziekte
HMSN type 4C

Eline Daamen

Mijn naam is Eline Daamen. Ik woon samen met mijn ouders en oudere broer Matthijs in Vlijmen. 

Ruim drie jaar geleden werd er net, als bij mijn broer Matthijs (tevens ook kindambassadeur voor Spieren voor Spieren), HMSN type 4C geconstateerd. Spieren worden steeds zwakker, beginnend bij benen en armen. Activiteiten als rennen, springen, lang lopen worden steeds lastiger. Maar door veel te bewegen, sporten en fysiotherapie gaat het tot nu toe goed met mij en kan ik nog met veel activiteiten meedoen. Ik hoop dat ik nog heel lang zonder rolstoel kan voortbewegen. 

Ik hou erg veel van dieren. Thuis hebben we een grote hond, twee Franse hangoorkonijnen en een langharige goudhamster. Ik vind het heerlijk om ze te verzorgen en vooral mee te knuffelen. 

Het allerleukste wat ik doe is paardrijden. Niet bij een manege maar iemand die gespecialiseerd is in Centered Riding: een vorm van paardrijden waarbij het lichaamsbewustzijn en lichaamsgebruik van de ruiter voorop staat. Er wordt niet op een zadel gereden maar een speciaal soort zadel zonder beugelsOok wordt er geen bit gebruikt, zweep of sporen aan je laarzen. Alles op een zachte manier dus. Ik moet heel veel zelf met mijn lijf doen om te sturen. Dit is goed voor mijn spieren, balans en conditie. Ook lease ik daarbij een minipaardje waar ik grondwerk mee doe: veel trucjes aanleren doe ik graag met haar. Het is net een circuspaardje. Verder vind ik het heerlijk om samen te spelen met mijn vriendinnen, maar ook op de iPad Roblox spelen of TikTok filmpjes maken. 

Spieren voor Spieren betekent voor mij aan leuke sportieve activiteiten meedoen zoals de vestigingsloop in Den Bosch, maar ook de Spieren voor Spieren Dag! Ook vind ik het fantastisch dat er geld opgehaald wordt voor kinderen met zieke spieren! Ik hoop in de toekomst dat er ook voor ons een medicijn komt om onze spieren weer krachtiger te laten worden zodat ik weer aan alles mee kan doen zonder snel moe te worden en daardoor niet in een rolstoel kom net zoals mijn broer nu. 

Ik droom er nog van om ooit met dolfijnen te kunnen zwemmen en later een eigen paard te kunnen hebben. 

                                          


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs