Home Doneren Contact
Profiel Bente Spieren voor Spieren kind-ambassadeur
Naam
Bente Kaashoek
Geboortedatum
31-05-2006
Woonplaats
Oss
Spierziekte
HMSN

Bente Kaashoek

Even voorstellen! Ik ben Bente en ik woon in Oss. Momenteel zit ik op de middelbare school en doe het tweetalig VWO.

Ik heb de spierziekte HMSN. Dit vind ik moeilijk om aan anderen te vertellen. Ik wil namelijk niet anders zijn dan anderen en ik wil ook niet anders behandeld worden. Ik ben blij dat ik het geluk heb dat ik nog veel dingen kan.

Mijn nummer één hobby is hockey. Ik ben verdedigster, laatste vrouw is mijn favoriete positie. Vroeger droomde ik ervan om ooit in het Nederlands elftal te spelen. Helaas zit dit er voor mij niet in. Daarom ga ik vaak naar wedstrijden kijken van het Nederlands elftal wanneer ze in de buurt spelen. De beste speelster is natuurlijk Frédérique Matla. Een grote droom van mij is door Spieren voor Spieren al uitgekomen, want ik heb Frédérique inmiddels al meerdere keren mogen ontmoeten. Ik was heel zenuwachtig, maar Frédérique is heel lief en daardoor waren mijn zenuwen snel weg. Verder zijn mijn hockey idolen Lidewij Welten en Margot van Geffen, eigenlijk iedereen in het Nederlands elftal! 😉

Spieren voor Spieren is belangrijk voor mijzelf en andere kinderen met een spierziekte, omdat ze geld voor -of eigenlijk tegen- spierziekten ophalen. Ik zie op social media dat veel mensen acties doen om geld op te halen en dat maakt mij heel gelukkig. Hier wil ik zelf ook aan meewerken en mij voor inzetten.

Mijn grootste droom, of eigenlijk mijn drie grootste dromen zijn; dat alle kinderen met een spierziekte genezen kunnen worden, om een keer te hockeyen met Frédérique en samen met haar zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Spieren voor Spieren.

 


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs