Home Doneren Contact
Profiel Bente Spieren voor Spieren kind-ambassadeur
Naam
Bente
Geboortedatum
31-05-2006
Woonplaats
Oss
Spierziekte
HMSN

Bente

Even voorstellen! Ik ben Bente en woonachtig in het Brabantse Oss. Momenteel zit ik op de middelbare school en doe het tweetalig VWO.

Ik heb de spierziekte HMSN. Dit vind ik moeilijk om aan anderen te vertellen. Ik wil namelijk niet anders zijn dan anderen en ik wil ook niet anders behandeld worden. Ik ben blij dat ik het geluk heb dat ik er niet anders uit zie en daarnaast niet afhankelijk ben van een rolstoel.

Mijn nummer één hobby is hockey. Mijn grootste sportheldin is dan hockeyster Maartje Paumen. Het is een wens van mij om haar ooit in het echt te ontmoeten. Net als Maartje ben ik verdedigster op het hockeyveld en nam ik bij mijn vorige hockeyclub altijd de strafcorners. Andere grote sporthelden van mij zijn Frederique Matla, Lidewij Welten en Joyce Sombroek. Naast hockey vind ik het ook erg leuk om te tennissen, tekenen, lezen en gek te doen met mijn hond!

Spieren voor Spieren betekent veel voor mij omdat ze geld op halen voor – of eigenlijk tegen -spierziektes. De stichting heeft bijvoorbeeld speciale rolstoelen weg gegeven aan kinderen met een spierziekte tijdens de Spieren voor Spieren Dag. Dat vind ik geweldig en help hier graag aan mee! Mijn grootste droom is dat ik veel kinderen op de wereld kan helpen en dat ik samen met mijn beste vriendin mee kan doen tijdens de Olympische spelen in het Nederlands Hockey Team.

 

Bente_SpierenvoorSpieren_Kind-ambassadeur


Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs
Volg ons
Copyright © 2021 Spieren voor Spieren

IBAN DONATIES EN ACTIES: NL36INGB0000033322
IBAN FACTUREN: NL91INGB0008223303