Home Doneren Contact

Wielerronde Westbroek


Op 24 en 25 augustus 2018 is het weer zo ver: de Wielerronde Westerbroek. De wielerronde van Westbroek is in 2010 ontstaan als grap. Negen deelnemers en zeer veel enthousiaste reacties zorgden ervoor dat het niet bij een eenmalige grap is gebleven. Het ludieke karakter en de gezellige sfeer maakten het voor herhaling vatbaar. Het dorp Westbroek omarmde het initiatief met als gevolg dat het aantal deelnemers groeide en vrijwilligers zich aanmeldden om dit wielerfestijn groter op te zetten.

In acht jaar tijd is de Wielerronde een begrip geworden in het dorp en ver daarbuiten. Door de aandacht van het publiek en sponsors is de grap van de eerste editie vervangen voor een goed doel. Wielerronde Westbroek schenkt namelijk de opbrengst aan Stichting Spieren voor Spieren.

De wedstrijden
Juniorenwedstrijd: Op vrijdagavond 24 augustus om 19.00 uur rijden junioren (7-11 jaar) zes ronden door de ‘oude’ nieuwbouw.
Tijdrit: Op vrijdagavond 24 augustus kunnen deelnemers op een parkoers van 8 km individueel een snelle tijd proberen neer te zetten.Vanaf 19.45 uur wordt er gestart door de eerste deelnemer en rond 21.15 is de prijsuitreiking. Deelname is alleen mogelijk voor renners die ook meedoen aan de wegwedstrijd van de Wielerronde Westbroek op zaterdag. 
Wegwedstrijd: Op zaterdag 25 augustus wordt het parcours van ruim 46 kilometer lang afgelegd, doordat een plaatselijk omloop van ongeveer 7,7 kilometer zes keer wordt afgelegd.Hierbij zijn de volgende tijden van belang:
– Vanaf 15.00 tot 15.30 uur tekenen van startlijst.
– Om 15.45 uur opstellen deelnemers  met aansluitend zingen van Westbroeks Volkslied.
– Om 16.00 uur valt het startschot.
– De verwachtte finish is ongeveer 17.10 uur met  aansluitend prijsuitreiking met podiumceremonie.

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs