Home Doneren Contact

Appelstap


“Samen stappen we de spierziekten de wereld uit”,

zei Joost Kooistra, oud volleybalinternational en ambassadeur voor Stichting ALS toen hij met Anne Dijkstra, ambassadeur voor Spieren voor Spieren, een oproep deed aan iedereen om mee te doen met Appelstap.

Appelstap is een wandeltocht over 4 afstanden die op 15 september van start gaat vanaf de Boerestreek in Appelscha. Joost heeft zelf in z’n sportcarrière alle voordelen gehad van goed functionerende spieren in een gezond lichaam maar moet zijn moeder missen nu ze is overleden aan de ziekte ALS. Helaas heeft Anne een spierziekte waardoor ze moeilijk kan lopen en voor langere afstanden afhankelijk is van haar rolstoel, toch heeft ze wel haar zwemdiploma gehaald. Basisschool De Riemsloot in Appelscha verbindt beiden. Anne zit op op deze school, Joost’s moeder was hier vroeger onderwijzeres en hijzelf is oud-leerling.

Appelstap is een bijzondere belevenistocht over 4 afstanden. De 5,10, 15 en 30 kilometer route leidt de wandelaars door het Drents-Friese Wold waarbij onderweg van alles te beleven is. Voor kinderen is er een klokhuisspeurtocht tijdens de 5 kilometer route. Ze lopen tot 12 jaar gratis mee met een betalende volwassene. Deze route is tevens rolstoel toegankelijk.

Appelstap doneert de opbrengst aan 3 goede doelen; Stichting ALS, Spieren voor Spieren en Cliniclowns.

En daarom vinden Joost en Anne het zo belangrijk dat veel mensen mee doen op de vijftiende september met Appelstap, rolstoelers en begeleiders, kinderen met hun ouders en iedereen die van wandelen houdt. Joost: ‘ Wat is nou leuker dan wandelen voor jezelf en onze doelen ondersteunen?!  Anne voegt hier nog aan toe: ’Als we allemaal meedoen kunnen anderen misschien beter worden’.

Voor meer info kijk op www.appelstap.nl of bekijk de videoboodschap van Anne en Joost hier.

 

Onze ambassadeurs Alle ambassadeurs